At iPad Pro er ment som en laptop-erstatter er det ingen tvil om.
At iPad Pro er ment som en laptop-erstatter er det ingen tvil om.

Annonse


– Hjelp, jeg holder i en iPad Pro!

Vi har hentet Apples nyeste nettbrett: 12,9 tommer gigantisk store iPad Pro.

Les også: iPad Pro har bedre grafikk-ytelse enn Surface Pro 4 og MacBook Pro.

Skaff den med tastatur og kickstand med en gang
Det første vi gjorde når vi knotet inn iCloud-passordet for førstegangs-oppsettet var å angre. Angre på at vi ikke har et tastatur. Å skrive på en så stor skjerm føles ikke behagelig. Den veier for mye.

Men så er det heller ikke vår skyld at vi kom ut fra Apple Store uten Pencil eller Smart Keyboard; de har ingen på lager på lanseringsdagen til produktet som sårt trenger kickstand tastatur.

Annonse


Dårlige greier. Hvorfor miste business til Logitech? Vi tror vi stikker og plukker opp deres Create-tastatur (denne sniktitten ble ikke skrevet på en iPad Pro), for vi kommer ikke til å tråle nettet uten et.

Underholdningspanel
I tillegg til å være så stor at den er kronglete å berørings-taste på, har vi som sagt heller ingen kickstand. Dette var Microsoft smarte nok til å bygge inn i Surface.

Dette er også viktig, for i reklamefilmene posisjonerer Apple produktet ikke bare som en MacBook og *kremt* Surface-utfordrer, men også som et aldri så lite underholdningsanlegg (som Samsung med Galaxy View med utrolige 18,4 tommer stor skjerm, men den har kun 1080p-oppløsning) backet opp av fire høyttalere, to på hver side, som spiller mer enn høyt nok for å se film.

Fordi skjermen har den knallgode oppløsningen 2732 x 2048 (264 PPI) vil vi tro film er moro.

iPad Pro veier over 700 gram. Man blir derfor fort sliten når man holder den med en hånd.
iPad Pro veier over 700 gram. Man blir derfor fort sliten når man holder den med en hånd.

Laptop-erstatter, ikke iPad-erstatter
iPad Pro er ikke for dem som kun ønsker å surfe og lese epost, da er iPad Air 2 eller iPad mini 4 et mye bedre valg (ikke bare fordi Pro er mye større og derfor kronglete å holde i, men også grunnet vekta på 713 g – iPad Air 2 veier kun 437 g), men vi kan definitivt se at denne er en Surface-konkurrent bare vi får koblet til et skikkelig tastatur.

Sekundet vi pakket den opp og berørte panelet visste vi at denne er ment å være et fullgodt alternativ til en laptop med fullblods-OS, derfor skal vi også teste den som en.

Spørsmålet er om iOS 9 er nok, for ytelsen er helt klart på topp. Som forventet er den merkbart kjappere enn allerede kjappe A9 i iPhone 6s og 6s Plus. iPad Pro er nemlig utstyrt med A9X.

En komplett test kommer når vi har gjort oss opp en mening.

Fra venstre: iPad Pro, iPad Air 2 og iPad Mini 4.
Fra venstre: iPad Pro, iPad Air 2 og iPad Mini 4.

Annonse