Sonys kamerabrikkeavdeling bidrar til å styrke selskapet.
Sonys kamerabrikkeavdeling bidrar til å styrke selskapet.

Annonse


iPhone hjelper Sony med å gå i pluss

Etter å ha fremlagt overskudd i fire kvartaler på rad, er det mye som ser bedre ut for Sony.

Kamerabrikker
Mens selskapets mobildivisjon sliter, er det en annen smarttelefon som bringer penger i kassen for den japanske kjempen.

Bildesensoravdelingen, som blant annet leverer til iPhone, omsatte for 1,2 milliarder dollar, 10 milliarder kroner, i kvartalet som endte 30. september. Sammenlignet med fjoråret, var årets resultat 20 prosent høyere.

Totalt forventer Sony at kamerabrikke omsetter for 4,7 milliarder dollar, , i løpet av finansåret som avslutter i mars. Det vil si en økning på 25 prosent sammenlignet med fjoråret.

Annonse


Spillavdelingen
For å styrke bildesensorsatsningen har Sony kjøpt opp Toshibas avdeling for 166 millioner dollar, 14 milliarder kroner, og planlegger ytterlige investeringer i fremtiden.

Den andre avdelingen som virkelig går bra hos Sony, er spilldivisjonen der omsetningen økte med 16,5 prosent til 3 milliarder og den nylig annonserte prisavslaget vil på ingen måte stanse salget av PlayStation 4-konsoller.

Trenden der bilde- og spillavdelingene drar selskapet fremover, så vi allerede i november i fjor da selskapet presenterte et liknende resultat: Sony: – Vi er to år foran alle andre.

Les også: Sony kan komme til å trekke seg ut av mobilbransjen.

 

Kilde:
Quartz

Annonse