Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Bill Gates som toppsjef i 1997 når han reddet Apple med en investering som følge av et søksmål. (Ill.: YouTube)

Ballmer: – Å redde Apple var det mest sinnsyke vi gjorde

– Microsoft er det eneste selskapet som kan konkurrere mot dem.

I et nytt video-intervju snakker tidligere Microsoft-toppsjef om Apple, blant annet.

Steve Ballmer fratredde som sjef 23. august.

Amazon og Microsoft kriger i Seattle
For Ballmer har et og annet å si om Amazon også, et selskap som i løpet av 21 år fortsatt ikke tjener penger selv om de omsetter for sture summer – man kan si mye om Ballmers evne til å styre et teknologiselskap inn i fremtiden, men å tjene penger det vet han å gjøre.

Amazon-sjef Jeff Bezos hadde ikke pene ord å si om Microsoft heller.  – Vi ønsker ikke å være en fritidsklubb. Hadde vi blitt Microsoft hadde vi dødd.

Ballmer så ikke ut til å ta angrept særlig personlig, ikke at han har noen grunn til det lenger heller, men han la til at det er tøff konkurranse mellom de to selskapene. En annen viktig grunn til at akkurat disse to selskapene er i tottene på hverandre bak kulissene, er at begge har hovedkontor i Seattle – begge selskap er i en beintøff konkurranse i å skaffe de best medarbeiderne.

– Apple har gjort en god jobb
Bloomberg: – Apple?

Ballmer: – De har gjort en god jobb. Om du går tilbake til 1997 da Steve kom tilbake investerte vi i selskapet i forbindelse med et søksmål. På en måte kan du si at det var det galeste vi har gjort. De har tatt bærebjelker som strålende innovasjon og litt penger, og gjort det om til det mest verdifulle selskapet i verden, bekrefter Ballmer med en mer dempet tone.

Det er kamp igjen i Ballmer
Men så endelig våkner den gamle sjefen: – Microsoft gir dem en skikkelig kamp nå. Ingen andre prøver egentlig å seriøst konkurrere mot dem mer når det kommer til maskinvare. Jeg mener, hvem er det som virkelig går etter Mac-en? Hvem er det som virkelig går etter iPad-en? Du kan i hovedsak svare Microsoft og Samsung, men Microsoft er det eneste selskapet som har program- og maskinvare-ekspertisen. Så om noen skulle kunne konkurrere skikkelig mot Apple, vil det komme fra Microsoft.

Bloomberg: – Er man nødt til å ta markedsandeler fra Apple, eller blir kaka bare større?

Ballmer: – Jeg vil ikke påstå at man er nødt til å «ta fra den andre personen», men du er i hvert fall nødt til å ta tak i den nye innovasjonen som kommer. Jeg mener, en Surface Book er hverken en iMac eller en iPad – det er en ny kategori. Hvem kommer til dise kategoriene først? Microsoft eller Apple? Men igjen: dette er de to selskapene som virkelig har denne maskin- og programvare-kjennskapen.

 

Kilde:
Bloomberg

 

Stikkord: ballmer, Microsoft