Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det store spørsmålet er nå om Microsoft bestemmer seg for å hente en ny toppsjef innad i selskapet, eller henter noen utenifra.

Steve Ballmer går av

I løpet av ett år.

Det har akkurat blitt kjent at Microsoft-toppsjef Steve Ballmer skal trekke seg innen ett år.

Oppdatert: Ballmer har også sendt et brev til sine ansatte. Du kan lese det her.

Ballmer trekker seg
I løpet av denne tiden skal selskapet finne ut hvem som skal erstatte toppsjefen i verdens største programvareselskap. Dette ifølge en helt fersk Microsoft-pressemelding.

En komite bestående blant annet av Bill Gates skal finne ut hvem som skal ta over den svært viktige stillingen. Eksterne, såvel som interne kanditater, skal vurderes av komiteen, som foruten styreforman i Microsoft, Bill Gates, består av komite-sjef John Thompson, Chuck Noski og Steve Luczo.

Rekrutteringsselskapet Heidrick & Struggles International skal også hjelpe selskapet i den viktige prosessen.

Dette sier Ballmer
«Det finnes ikke en perfekt tid for denne type overgang, men dette er den rette tiden. Vi har begitt oss ut med en ny strategi, med en ny organisasjon, og vi har et fantastisk «Senior Leadership Team»

Mine opprinnelige tanker om timingen ville ha latt pensjonisttilværelse skje i midten av selskapets transformasjon til et enheter- og tjenester-selskap. Vi trenger en leder som vil være her på lengre sikt for denne nye retningen», melder Ballmer i pressemeldingen.
 

Kilde:
Microsoft

Stikkord: Microsoft