Hvilken har de beste spesifikasjonene? iPad Pro eller Surface Pro 3?
Hvilken har de beste spesifikasjonene? iPad Pro eller Surface Pro 3?

Annonse


iPad Pro mot Surface Pro 3

Onsdag annonserte Apple det nye nettbrettet iPad Pro, som må sies å være godt inspirert av Microsofts Surface-familie.

Oppdatert 16.25:

Da er prisene oppgitt i dollar og hentet fra Apple Store og Microsoft Store.

Sammenligning
Selv om nettbrettene kjører på to vidt forskjellige operativsystemer, er det på sin plass med en sammenligning mellom den helt nye iPad Pro og den ett år gamle Surface Pro 3.

Annonse


Her er oversikten over spesifikasjonene.
Her er oversikten over spesifikasjonene.

Vinner?
Surface Pro 3 har med USB 3.0 og Mini DisplayPort mye bredere støtte for hva som kan kobles direkte til enheten ut av boksen, men iPad Pro på sin side har støtte for mobilt bredbånd.

Det er vanskelig å si hvor kraftig A9X-prosessoren til iPad Pro er, men vi vet at i5- og i7-prosessorene som sitter i Surface Pro 3 yter veldig bra.

Surface Pro 3 er kjent for sin hendige, integrerte støtte, men iPad Pro på sin side krever tastatur- eller dekseltilbehør for å kunne stå oppreist.

Pencil medfølger ikke
Ellers har Apple prissatt de offisielle tilbehørene høyere enn Microsoft. 169 dollar mot 130 dollar for tastaturet, mens pennen koster 99 dollar, nærmere 1000 kroner, der den er inkludert i Surface Pro 3.

Når det gjelder operativsystemene blir det vanskelig å sammenligne. iOS 9, et mobil-OS som er beregnet på smarttelefon og nettbrett, mot Windows 10, et fullverdig OS som kjører på alt fra smarttelefoner og IoT-enheter til nettbrett og stasjonære PC-er.

Merk: Det er Adobe som har avslørt at iPad Pro har 4 GB RAM. Les mer på 9to5Mac.

 

Kilde:
Neowin