Apple planlegger å lansere en 12,9-tommers iPad Pro.
Apple planlegger å lansere en 12,9-tommers iPad Pro.

Annonse


iPad Pro med monsterskjerm

Det har lenge vært snakk om at Apple planlegger å annonsere nye iPad-modeller i morgen, blant annet den helt nye iPad Pro.

64 GB og oppover
Ifølge 9to5Mac vil iPad Pro ha en skjerm på hele 12,9 tommer og kan kunne kjøre to iPad-apper i full størrelse side om side i portrettmodus. Til sammenligning kjører appene i iPad Air 2 side om side i landskapsmodus.

9to5Mac skriver også at iPad-en vil kjøre på iOS 9.1, og ikke OS X som mange kanskje hadde håpet.

iPad Pro vil kjøre på den nye A9X-brikken, som skal være en betydelig oppgradering fra A8X-brikken. Innstegsmodellen vil komme i 64 GB, men det kommer også en modell på 128 GB.

Annonse


Steve Jobs ingen tilhenger
I tillegg planlegger Apple å lansere en penn og to nye blåtanntastatur som skal selges utenom. Det ene tastaturet skal også fungere som et deksel mens det andre er likt som Apple Wireless Keyboard.

Jobs mislikte ideen om en stylus sterkt, og lanserte aldri et produkt som trengte en i sin levetid, men nå ser det ut til at Apple har kommet på andre tanker.

– Hvem vil ha en stylus? Du bare roter dem bort… yuck, sa Jobs under den historiske presskonferansen.

Samme prisklasse som Macbook
9to5Mac skriver at prisene vil ligge på rundt 1000 dollar (drøyt 8000 kroner før norsk moms) og oppover. Til sammenligning koster den rimeligste Surface Pro 3-modellen (128 GB) 9935 kroner mens lillebroen Surface 3 med 64 GB koster 5399 kroner.

Forhåndsbestilling av iPad-modellene skal starte i oktober, men vil ikke sendes ut før i november.

Les også: – iPad Pro lanseres med stylus i høst.

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse