Mediemagnaten Rupert Murdoch gikk nærmest amok på Twitter i helga. Blant skyteskivene var både Google og Obama.

Annonse


– Dette er rent tøv!

– Piratenes leder heter Google. De strømmer filmer gratis og selger annonser på det. Ikke rart de pøser millioner inn i lobbyvirksomhet.

Sleivete meldinger
Dette skrev mediemogulen Rupert Murdoch på sin Twitter-konto i helga.

Nå går Google kraftig i rette med de sleivete uttalelsene fra mannen som eier noen av verdens største aviser, TV-stasjoner og nettsteder.

– Vi kjemper i mot
– Dette er rent tøv. I fjør fjernet vi 5 millioner nettsider som brøt opphavsretten fra våre søk. I tillegg investerte vi over 60 millioner dollar i kampen mot ulovlige annonser. Vi kjemper mot pirater og svindlere hver dag, skriver en ikke navngitt talskvinne for Google i en e-post til Cnet.com.

Annonse
Ut mot Obama
Murdoch vil imidlertid ikke gi seg med det. I stedet retter han nå skytset mot president Barack Obama, som han mener å torpedere den omstridte SOPA-loven:

– Så Obama har slått seg sammen med sine velgjørere i Silicon Valley som truer alle programvareprodusenter med piratvirksomhet. Rent tyveri…, skriver han i en annen Twitter-melding.

«Alle» er mot
Obama har ikke direkte gått ut mot SOPA-loven selv, men tre av han rådgivere har kommet med skarp kritikk av lovforslaget.

Samtidig er det et faktum at så å si alle de amerikanske teknologiselskapene – Google inkludert – har uttrykt motstand mot loven.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse