En Twitter-konto i Anders Behring Breiviks navn er fortsatt oppe. Men meldingene som hackerne la der er nå borte.

Annonse


Breiviks Twitter-konto hacket

Den terrorsiktede Anders Behring Breiviks Twitter-konto @AndersBBreivik er overtatt av hackere.

Tom for meldinger
Kontoen var tidlig i dag morges tom. Breiviks opprinnelige melding fra før terror-angrepene, som inneholdt et sitat fra forfatteren John Stuart Mill, var borte. «@AndersBBreivik hasn’t tweeted yet,» sto det.

Litt senere på morgenen lå det igjen meldinger der. Meldingene er bare synlige dersom man ikke er logget inn. Logget man inn på sin egen konto, forsvant de. I skrivende stund er det fortsatt meldinger der.

Falske meldinger
Ifølge de amerikanske avisene The Huffington Post og The Village Voice var kontoen for få timer siden full av falske meldinger i Breiviks navn.

Annonse


Sannsynligvis er meldingene blitt fjernet av Twitters administrasjon i løpet av natta. Men kontoen eksisterer fortsatt. Den angivelige Breivik har 3916 følgesvenner. Og nå er det altså aktivitet der igjen.

Nordmenn med
Mye tyder på at det er nordmenn er involvert i hacker-overtakelsen av kontoen. En av signaturene som sto oppført med meldinger i drapsmannens navn, er @AnonymousNorway.

Nett-aktivistene i Anonymous startet kort tid etter de forferdelige hendelsene i Oslo og på Utøya aksjonen Operation Unmanifest. Hensikten med aksjonen er å endre det såkalte manifestet som Anders Behring Breivik la ut på nettet bare timer før han utførte udådene sine fredag 22. juli.

Manifestet skal deretter spres i mange ulike tulle-utgaver, slik at budskapet framstår som om mulig enda mer latterlig enn det er.

Vil at han skal glemmes
De falske meldingene på Twitter-kontoen bærer preg av sinne. Men mest av alt et ønske om at gjerningsmannen og hans oppfatninger skal glemmes.

Dette er noen meldingene som ble lagt inn i Breiviks navn:

Denne Twitter-kontoen vil bli slettet snart. Glem Anders.

Vi vil at Anders skal glemmes.Merkelapper som monster eller galning passer ikke heller.Media burde kalle ham patetisk, et null.

I tillegg lå det åpenbart en mengde grovkornet fengsels-humor der som ikke skal gjengis her.

– Riktig måte å gjøre det på?
Village Voice-bloggeren Rosie Gray er kritisk til aksjonen.

– De hackede Twitter-meldingene viderefører oppfordringen til folk om å ikke ta ham alvorlig lenger. Men om Anynymous vil at Anders skal bli glemt, er hacking av kontoen hans den riktige måten å gjøre det på ? spør hun.

Anders Behring Breivik hadde tidligere en Facebook-konto, men ble slettet nærmest umiddelbart etter at tragedien ble kjent. Man kan spørre seg om hvorfor Twitter ikke har gjort det samme, uansett om kontoen skulle være falsk.

Selskapet har vanligvis gode rutiner for å fjerne kontoer som er opprettet i andres navn.

Oppdatert 1/8-2011 kl. 10.00.

Se også digi.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse