Hopp til navigasjon Hopp til innhold
screen-shot-2010-12-07-at-12-20-57-am

Pass deg for Goo.gl

Farlige lenker herjer Twitter.

Googles URL-forkorter goo.gl skaper trøbbel på Twitter.

Pass deg for Goo.gl

For nå har nemlig nett-kriminelle startet å bruke søkegigantenes offisielle URL-forkorter som scam-middel. Helt sikkert i håp om at mindre datakyndige personer tror lenken fører til en Google-nettside.

Flere farlige lenker kortes ned ved hjelp av tjenesten slik at det ikke er mulig å se hvor man egentlig havner på nett. Det kan være farlig nok med en utdatert nettleser.

Skjuler seg bak URL-forkorter

Prøver man å finne ut hva som skjuler seg bak adressen http://goo.gl/od0az finner Securi ut feilaktig at man kommer til http://artcan-development.fr/tw.html.

I virkeligheten er det denne farlige lenken man blir sendt til csrimini.it/tw.html (ikke besøk). Besøker man csrimini.it/tw med Chrome 8 varsler nettleseren følgende:

«Nettstedet på robsearch.info inneholder elementer fra nettsteder som ser ut til å vertsgi programvare som kan skade datamaskinen eller utføre handlinger uten ditt samtykke. Bare det å gå til en slik side kan være nok til å infisere datamaskinen».

Vær derfor ekstra varsom de kommende dagene når du trykker på goo.gl-lenker fra Twitter, Facebook og Messenger-klienter.

Kilde:
TechCrunch

Stikkord: Google, twitter