Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nord-Korea liker svært dårlig at naboen i sør blokkerer dem fra YouTube. Twitter og Facebook. (Ill.: DPRK)

Vil blokkere Nord- Koreas Twitter

Har allerede 8600 «venner».

Tirsdag kunne vi fortelle at Nord-Korea har opprettet en egen Twitter.-konto der de sender ut propaganda godkjent av regimet og dets« kjære leder» Kim Jong-Il.

Nå prøver Nord-Koreas erkefiende Sør-Korea å hindre sine innbyggere å følge med på meldingene.

Over 8000 følger med
Det har så langt ikke lykkes, for Twitter-kontoen har utrolig nok fått hele 8600 følgesvenner.

Disse får blant annet vite at Kim Il Sungs (Kim Jong Ils far) kommandokommunisme er den eneste rette lære, og at Nord-Korea på ingen måte var innblandet i senkingen av et sørkoreansk krigsskip i mars.

Går omveier
Nord-Koreas nettsted www.uriminzokkiri.com er allerede blokkert av myndighetene i Sør-Koreas hovedstad Seoul, men dette omgår regimet i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang ved å legge ut alternative adresser på sin Twitter-konto.

Det har med andre ord utviklet seg en veritabel propaganda-krig på nettet, der de to regimene kappes om å blokkere for hverandre.

Hær av hackere
I Nord-Korea er Internett forbudt, og bare tilgjengelig for en liten del av den politiske eliten. Alle som besøker landet må legge igjen mobiltelefoner, videokameraer og laptoper på grensen.

Like fullt dipsonerer i følge AFP landet en hel hær av datakyndige folk, og bruker nå disse til å satse for fullt på nett.

Nord-Koreas venner i Beijing er kjent for å bruke sine statsautoriserte hackere til å infiltrere utenlandske nettsteder. Dette har vi så langt ikke sett fra Nord-Koreas side.

Stikkord: twitter