Stpehen Fry har en makt til å ta ned nettsteder som DDoS-hackere kan misunne ham...

Annonse


Kjendis tar ned nettsider

Den britiske kjendis-skuespilleren Stephen Fry er kjent for sin store interesse for teknologi og nett – og da spesielt Apple-produkter. Han har også offentlig innrømmet at han laster ned ulovlig.

3000 pr. sekund

Hans siste påfunn er å vise hvordan han ved hjelp av Twitter kan ta ned nettsider ved å linke til dem i Twitter-meldinger.

I et videointervju i .net magazine forklarer Fry at han klarer å generere 3000 oppkall pr. sekund til nettsider han lenker til.

Følges av 1,3 millioner

Fry har 1,3 millioner Twitter-venner som følger ham. En stor del av dissse går inn på nettsidene han lenker til i meldingene sine.

Annonse


Fry har nå begynt å advare nettstedene på forhånd mot det som kommer.

Advarer på forhånd

– Jeg må bare være veldig spesifikk og si: – Vær snill å gå til IT-avdelingen og fortell dem hva slags trafikk de har i vente, sier skuespilleren.

Mange av nettstedene han har advart sier «helt fint – dette klarer vi uten problemer», for deretter å gå helt ned…

– Twitter er makt

Fry er sterk tilhenger av kortmeldingstjenesten han bruker så effektivt.

– Twitter er fortsatt overraskende ny, og kraften som ligger i tjenesten ser vi nå bare begynnelsen på. Den har ikke bare kraft som annonsemedium, men også kraft til å drive kampanjer. Og muligens også endre politikken. Ikke nødvendigvis til det bedre. Men kanskje heller ikke til det verre. Uansett er det snakk om makt her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse