En liten fugl hvisket Microsoft i øret at de ikke burde sensurere Twitter...

Annonse


Microsoft snur

En liten fugl hvisket Microsoft i øret at de ikke burde sensurere Twitter...
(Ill.: talenthouse.com)
I går skrev ITavisen om Microsofts gratis Twitter-app til musikkspilleren Zune HD som sensurer stygge ord.

Gjør full retrett
Nå fjerner Microsoft denne sensuren, etter skarp kritikk fra Twitter-brukere som mener Microsoft griper inn i ytringsfriheten på nettet.

Sensurfunksjonen var påslått som standardinnstilling, og ikke mulig for brukerne å skru av. Den fungerte slik at banneord bare syntes på skjermen i forkortet form. For eksempel ble «fuck» til «f***». Kritikerne mente at denne burde vært et valg, slik at man kunne slå den av eller på.

Var «en feil»
Nå har Microsoft rettet det de selv mener var en feil, og ikke en villet politikk. Microsofts egen forklaring på snuoperasjonen har unektelig en viss underholdningsverdi:

Annonse


Den nylig lanserte Twitter-applikasjonen for for Zune HD har forkortet noen eksplisitte ord i tvittringer når disse ble sett på enheten. Likevel ble disse ordene vist som full tekst på Twitters nettsted og alle andre Twitter-klientprogrammer. Vi har nå lokalisert feilen og treffer tiltak for å oppdatere applikasjonen så snart som mulig for å skre at Twitter for Zune HD-brukerne får se tvitringer i sin originale form.

«Ingen nordmenn med…»
Siden Zune ikke selges i Norge, ble nordmenn bare i mikroskopisk grad berørt av «feilen».

Zune er ikke noen kjempesuksess i USA, det eneste landet der mediespilleren selges. Dermed er saken mer prinsipiell enn problematisk, får vi tro.

Annonse