twitter

Annonse


Avslører anonyme twittere

Forskere ved University of Texas har funnet ut at det går an å avsløre hvem som skjuler seg bak en anonym Twitter-konto.

Systematisk gjennomgang

Nøkkelen ligger i systematisk å undersøke vennekretsen til de anonyme deltakerne i nettsamfunnet. Ved å gå systematisk til verks og bruke bestemte algoritmer kan man finne et mønster, slik at den som skjuler seg bak kontonavnet blir avslørt.

Teknikken er ikke 100 prosent effektiv, men den er treffsikker nok til at forskerne mener at det nå lenger ikke er trygt å skjule seg bak en anonym konto dersom man ikke ønsker at de man følger eller som følger deg ikke skal vite hvem du er.

I rundt to tredeler av tilfellene kunne forskerne avsløre hvem som skjulte seg bak informasjon der den faktiske identiteten er fjernet – enten av personen selv eller av ulike tjenester på nettet.

Annonse


Kan brukes på andre nettverk

Systemet skal også være mulig å bruke mot fotodatabasen Flickr. Også andre nettssamfunn som Facebook og mySpace er plaget med anonyme brukere. Forskerne ved Texas-universitetet nevner ikke disse spesielt, men det de sier på generell basis kan tyde på at også slike kontoer kan avsløres.

– Jo større deler av en persons nettverk du kan kartlegge nå, jo lettere blir det å avsløre folks identitet i framtida, sier forskeren Arvind Narayanan til IT World.

Annonse