Moox Radio forsvinner fra DAB-nettet.

Annonse


Gir opp DAB

Radio2 Digital disponerer en seksdel av kapasiteten i det nasjonale DAB-nettet, og eies av Norsk Aller og Aller Edge.

– Går ikke uten FM

– Utbygging av digitalradio tar for lang tid, og DAB-radio kan per i dag ikke drives alene. Det må kombineres med en FM-konsesjon for å oppnå økonomi i prosjektet, sier administrerende direktør Christian Enger i Radio2 Digital i en pressemelding.

Enger mener at det eneste riktige er å kaste inn håndkledet nå før kostnadene blir for store.

Ungdomssatsing

Radio2 Digital er en del av Aller-konsernet (som ITavisen også er en del av) sin ungdomssatsning Moox . I den inngår også en nettbutikk for musikk og inntil nylig også TV-sendinger (Moox Live).

Annonse


Under årets IFA-messe i Berlin spurte ITavisen representanter for digitalradioutvalget om når Kanal24 skulle komme på DAB. Det kunne de ikke svare på.

Ingen sukesess

Dermed er det NRK-kanalene (som etter hvert har blitt tallrike) og P4 (inklusive rock-kanalen Bandit) som sender på DAB.

Regjeringen har satt ned foten for stenging av FM-nettet inntil 50 prosent av befolkningen har tilgang til DAB-radio. Det målet er foreløpig et stykke unna. I følge en undersøkelse som TNS Gallup foretok for Digitalradioutvalget i vår eier nå bare 385 000 personer i Norge en slik radio. I følge Statistisk Sentralbyrå bor det nå 4 700 269 personer i landet.

Annonse