gamestop aksjehandel

Hvordan kjøpe GameStop aksjer (GME)

Kjøp GameStop aksjen (GME) fra Norge uten å betale noen form for kurtasje eller gebyrer. Slik setter du i gang.

Gamestop kursen nådde en foreløpig topp den 28 januar på 469 amerikanske dollar. Det betyr at aksjen har steget over 2.300% (x23), denne måneden alene.

Les også: Hvordan kjøpe aksjer (uten gebyrer)

Så hvordan investerer man i GameStop eller andre aksjer fra Norge? Her ser du hva som kreves.

ENKLEST & BILLIGST
Trade Gamestop med giring

Trade Gamestop med giring

 • BankID og Konto i NOK
 • Norsk kundeservice
 • 700+ aksjer
 • Ingen kurtasje
 • Shorting og giring (X5)
CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta denne risikoen. Mellom 76 % og 82% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler hos tilbyderene på denne siden.

Velg hvor du vil handle Gamestop aksjen

Første steg er å velge handelsplattform.

Nedenfor kan du lese mer om en CFD-megler svært mange nordmenn benytter seg av når de kjøper Gamestop fra Norge.

SkillingLINK har verdipapirkonsesjon og godkjennelse til å tilby sine tjenester i Norge fra det norske finanstilsynet.

Fordelene ved å benytte en regulert CFD-megler er mange, er det stadig flere som velger å trade og investere i aksjer og andre finansielle instrumenter på denne måten.

Ved å benytte CFDer får du akkurat den samme eksponeringen / kursutviklingen som om du hadde kjøpt den fysiske aksjen uten at du behøver å parkere denne på en VPS-konto.

Med en CFD-megler kan du også gire og shorte aksjer like lett som du kjøper disse.

Fordelen med Skilling, i tillegg til at tjenesten er lovlig, regulert og ekstremt brukervennlig, er at du kan komme veldig raskt i gang ved å registrere din konto med norsk BankID, benytte vanlig bankbetaling, kredittkort, debetkort og de aller fleste av de mest populære betalingsløsningene på markedet.

Kjøpe Gamestop med CFD

Det er veldig lett, fleksibelt og trygt å investere i Gamestop og andre aksjer via CFDer. CFDer er i praksis mye enklere og sikrere all den tid du benytter en regulert CFD-megler som er under tilsyn av sitt respektive finanstilsyn.

Med en CFD-megler har du forbrukerbeskyttelse på linje som ved handel med andre lovlig regulerte verdipapirforetak, samtidig som du har fleksibiliteten til å samtidig trade de aller fleste aktivaklasser på samme konto (aksjer, indeks, råvarer, valuta, og kryptovaluta mv.).

Når du skal kjøpe Gamestop og / eller andre aksjer er det særlig 4 ting du bør være oppmerksom på; Sikkerhet, kostnader, utvalg og betalingsmetoder.

Åpne konto og registrer bruker

Du må først åpne en konto, og registrere din brukeridentitet. Med Skilling tar dette bare et par minutter, -og du kan benytte norsk BankID.

ENKLEST & BILLIGST
Trade Gamestop med giring

Trade Gamestop med giring

 • BankID og Konto i NOK
 • Norsk kundeservice
 • 700+ aksjer
 • Ingen kurtasje
 • Shorting og giring (X5)
CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta denne risikoen. Mellom 76 % og 82% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler hos tilbyderene på denne siden.

Det er faktisk mulig å foreta innskudd og trade før du har fullt ut verifisert identiteten din (for maks NOK 20 000).

Uavhengig av dette er du fortsatt pålagt å svare på en del standardiserte spørsmål knyttet til hvilken erfaring du har innen verdipapirhandel mv. (felles EU-krav fra det europeiske Finanstilsynet – ESMA).

Skilling er underlagt strenge reguleringer, derav kravet om å vurdere om kunden har den nødvendige forståelsen som kreves for å kunne investere i finansielle instrumenter.

Før du kan kjøpe noe som helst vil du derfor måtte svare på noen enkle spørsmål knyttet til blant annet:

 • Hvor pengene dine kommer fra
 • Hvilken erfaring du har med denne typen investeringer
 • Hvorvidt du er innforstått med den aktuelle risikoen

Disse spørsmålene tar deg mindre enn 5 minutter…

Overføre penger til din konto

Neste skritt blir da å overføre penger til Skilling-kontoen din.

 Her har du veldig mange tilgjengelige betalingsløsninger, med noen av de mest populære listet opp her:

 • Bankoverføring
 • Debetkort/Kredittkort (VISA, MasterCard++)
 • Klarna
 • Trustly
 • Netteller
 • Skrill

Så snart pengene er overført er du klar til å kjøpe Gamestop-aksjen.

Du finner innskuddsknappen på venstre side i tradingplattformen.

Hos Skilling kan du kjøpe Gamestopfor opptil 20.000 norske kroner før det er krav om at du verifiserer deg. Det er dog viktig å påpeke at du må ha en verifisert ID før du kan ta penger ut av kontoen din, slik at du kan like gjerne sørge for å verifisere deg med det samme…

Verdt å vite: Ved kjøp av Gamestophos Skilling vil du kunne benytte norske kroner direkte da din Skilling konto kan opprettes i norske kroner slik at du ikke behøver å overføre i eksempelvis EUR eller USD, noe som ofte er tilfellet når man benytter utenlandske markedsplasser for kryptovaluta.

4. Fullfør kjøpet av Gamestop

Steg 4 (siste steg) er å gjennomføre kjøpet av Gamestop. For å kjøpe Gamestop må du søke etter Gamestop direkte.

I Skilling plattformen kan du trade mer enn 1000 instrumenter, i tillegg til Gamestop.

Når du har klikket på Gamestoper det på tide å plassere selve handelsordren.

Her kan du velge mellom vanlig markedsordre (kjøpe til gjeldende kurs direkte), Limit ordre (du setter den kursen du ønske å kjøpe til, -og om kursen beveger seg dit så gjennomføres ordren din automatisk

Du kan også velge å shorte Gamestop, og de fleste andre instrumentene i Skilling-plattformen (Å shorte vil si at du selger noe du ikke eier, – i den hensikt å tjene penger om kursen faller).

Hvorfor har aksjekursen til Gamestop steget?

Kursutviklingen i GameStop skyldes en kombinasjon av tre forhold.

1. Høyt kjøpspress
2. En såkalt “short-skvis”
3. Et lavere antall utestående aksjer

GameStop har det siste året vært i en unik posisjon på Wall Street. Aksjen har vært gjenstand for et ekstremt høyt “short-press” fra investorer som vedder på at aksjekursen skal falle. For en stund så dette ut til å være en god investering. Hvertfall inntil en gruppe med Reddit-investorer kom på banen.

I sub-redditen /WallStreetBets (som har 6 millioner medlemmer) la de planer om å kjøpe GameStop aksjen i hopetall – en slags kollektiv investeringsbølge der småsparere går sammen om å handle samme aksje samtidig. To eksterne hendelser bidro til å helle bensin på bålet.

For å forstå hva som skjedde må vi skru klokken tilbake til våren 2020…

I april ble det kjent at den amerikanske investoren Michael J. Burry hadde kjøpt 5,3% av GameStop for 15 millioner dollar.

Burry er en kjent amerikansk investor som blant annet ble portrettert av Christian Bale i den prisbelønte filmen The Big Short. Filmen er basert på Burry sitt veddemål mot det amerikanske boligmarkedet under finanskrisen i 2007/2008, der han var den første til å innse at boligmarkedet ville kollapse. Som et resultat tjente han 750 millioner dollar på vegne av fondets investorer.

Hva skjedde videre?

Burry sendte et brev til styret i GameStop hvor han ba selskapet om å kjøpe tilbake halvparten av alle utestående GME aksjer i markedet. Dette er en vanlig taktikk blant børsnoterte selskaper som ønsker å stimulere selskapets aksjekurser. På dette tidspunktet var GameStops utestående aksjekapital verdt rundt 300 millioner dollar.

Presset fra Burry bidro til at GameStop kjøpte tilbake utestående aksjer til en verdi av totalt 200 millioner dollar, som fjernet store deler av alle utestående aksjer. Tilbakekjøpet la ekstra press på aksjekursen ettersom færre aksjer nå kunne omsettes fritt i markedet.

En historisk short-skvis i Gamestop aksjen

Det som skjedde etterpå vil gå inn i historiebøkene. Institusjonelle investorer inkludert hedgefond og investeringsbanker valgte å vedde enorme beløp på at prisene til GameStop ville kollapse. Dette kalles for å inngå en short.

Rent teknisk betyr det at man midlertidig “låner” GameStop aksjer fra eksisterende eiere, som deretter selges til gjeldende markedskurs.

Deretter venter man på at aksjekursen faller før man da kjøper den på nytt og leverer den tilbake til eieren. Fortjenesten vil da være mellomlegget mellom salgskursen og den kursen man betaler ved tilbakekjøp.

Enorme beløp ble satt til å shorte GameStop, noe som i en periode så ut til å være en god strategi. Så kom Reddit-traderne på banen..

Småinvestorer begynte å kjøpe GME aksjer i hopetall, som igjen la et voldsomt press på aksjekursen. For hedgefond og andre investorer som hadde shortet aksjen var dette en økonomisk katastrofe. Når man shorter aksjer er det i teorien en ubegrenset nedside ettersom kursene kan stige i det uendelige. Derimot kan aksjekursen maksimalt falle til null hvis et selskap går konkurs eller legges ned.

Hedgefond og investorer som shortet GameStop begynte å tape enorme beløp. Aksjekursen steg flere hundre prosent og de som var short begynte å kjøpe tilbake aksjer for å begrense skaden.

Som et resultat kastet hedgefondene seg inn i kampen om de relativt få utestående aksjene i selskapet, noe som førte til en “short-skvis”. Disse tilbakekjøpene la ekstra press på aksjekursen og bidro til å sende GameStop opp over 2.000% i løpet av veldig kort tid.

Når det hele var over hadde short-selgerne kollektivt tapt over 5 milliarder amerikanske dollar, eller det som tilsvarer mer enn 43 milliarder norske kroner.

Meglerne fryser GameStop sin aksje

Amerikanske meglertjenester som RobinHood og TD Ameritrade valgte å fryse alle kjøp av aksjen, noe som førte til et prisfall på over 40%.

Den elleville kursoppgangen ble snudd til et kraftig kursfall på 40 prosent etter at amerikanske meglere som f.eks RobinHood og TD Ameritrade valgte å pause alle kjøp av aksjen på platformene sine. Meglerne skyldte på systemisk risiko og faren for at kundene skulle tape penger på investeringen.

Dagen etter valgte blant annet RobinHood å heve forbudet, noe førte til at aksjekursen på nytt eksploderte. Siden forbudet ble hevet har kursen igjen steget over 50 prosent på i det som kan omtales som en berg og dalbane lignende formasjon.

Verdt å vite før du investerer

Hvis du planlegger å kjøpe GameStop aksjer bør du utvise ekstrem varsomhet. Aksjekursen er svært volatil og du risikerer å tape enten deler av eller hele kapitalen du skyter inn. Man bør heller ikke handle aksjer med høy volatilitet på margin (som betyr at du kjøper for et større beløp enn det du har på konto).

Eksterne kilder: Gamestop.com