iphone14kjapperelading
Allerede i 2010 lanserte Apple sin første iPad Pro med Lightning USB 3.0. Bilde: Lets Go Digital

Annonse


iPhone 14 får ikke USB C, og dette er årsaken

Fordi Lightning er Apples format, må alle produsenter som lager tilbehør som kabler og ladere, betale Apple en avgift.

Apple tjener penger på Lightning

Så hvorfor gi opp en automatisk inntektsstrøm? Det gir ikke mening for Apple, da fremtiden jo garantert er MagSafe-overføring av også data, men hva er selskapets plan inntil så skjer og fremtiden blir helt trådløs?

De skal ikke introdusere USB C som EU trolig vil kreve dem å gjøre om ikke alt for lenge (det blir jo neppe et krav allerede i år, selv om EU mener å skulle få det til), men å introdusere kjappere Lightning på iPhone 14 Pro-modellene, og helt sikkert på iPhone 15 (iPhone 16 er den som ventes å bli helt ny).

Denne oppgraderingen gir mening

Ifølge iDropnews sine kilder ønsker Apple å hjelpe kreative som overfører store mengder HD-video ved å implementere USB 3.0, opp fra 2.0, i den ellers ti år gamle standarden. Kun Pro-modellene får den oppgraderte overføringshastigheten.

Vi har ikke hørt om dette tidligere, men iDropnews har merket artikkelen som «eksklusiv». Vi håper andre kilder kan backe opp den mulige forbedringen, men oppgraderingen høres logisk ut og vil ytterligere skille iPhone 14 og Pro-modellene. Det er jo varslet at kun Pro-modellene får det nye FaceID-systemet.

Annonse