Petter Sunde må ut med millioner for hans piratvikrsomhet.
Petter Sunde må ut med millioner for hans piratvikrsomhet.

Annonse


Pirate Bay-grunnlegger må betale over 3 millioner i erstatning

Peter Sunde er nok mest kjent som medgrunnleggeren av fildelingsnettstedet The Pirate Bay. På tampen av fjoråret lanserte han også den «ultimate piratmaskinen».

Holdes ansvarlig
Han trodde kanskje at tiden fra torrent-siden var et lukket kapittel, men slik er det ikke. Tingretten i Helsinki har dømt svensken til å betale 350 000 euro, drøyt 3,3 millioner kroner, i erstatning til plateselskaper som Sony, Universal, Warner og EMI.

Sunde har tidligere uttalt at han ønsker at «nettsiden dør», men han kan ikke unnslippe fortiden. Ifølge plateselskapene har 60 av deres artister blitt delt ulovlig via The Pirate Bay.

Ytterligere bøter
Finske DigiToday skriver at Sunde ikke beskyldes for å ha delt noen av filene, men søksmålet fra plateselskapene holder ham ansvarlig for delingen.

Annonse


I tillegg til de 350 000 euroene, kan han også vente seg en bot på 1 million euro, rundt 9,5 millioner kroner, i en annen sak om delte filer på The Pirate Bay.

Blokkert i Finland
Som i Norge, har også finske myndigheter bestemt at flere bredbåndleverandører, deriblant TeliaSonera og Elisa, skal blokkere tilgangen til The Pirate Bay.

Fildelingssiden har ikke blitt blokkert i Sverige riktig ennå, men den svenske stat har tatt kontroll over domenet Piratebay.se.

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse