chatpgt macos
OpenAI sin ChatGPT-app til Mac lagret samtaler i ren tekst. Feilen er nå rettet.

Annonse


Lagret samtaler i ren tekst

Før Apple annonserte et samarbeid med OpenAI for ChatGPT-integrasjon i blant annet iOS 18, ble det hintet til nettopp et slikt partnerskap: en ChatGPT-app kom først til Apples PC-OS.

Samme tabbe som Microsoft

Men nå er det avslørt at sikkerheten langt ifra har vært god nok før OpenAI nylig fikset feilen. Problemet er nemlig at samtlige samtaler man hadde med LLM-en ble lagret i ren, ubeskyttet tekst, i mappen ~/Library/Application\ Support/com.openai.chat/conve…{uuid}/.

Av en eller flere ukjente grunner valgte OpenAI å lagre informasjonen i sin egen mappe, i stedet for å følge Apples anbefaling om å lagre slik informasjon i en sikker “sandkasse” der informasjon ikke kan trekkes ut. OpenAI har rettet feilen ved å kryptere alt innholdet.

Microsofts nye Recall-funksjon, som ikke trenger en NPU for å fungere, ble som kjent angrepet av en samlet teknologi-presse ved å lagre all informasjon i en åpen database. MIcrosoft valgte deretter å utsette funksjonen fra den opprinnelige 18. juni-lanseringen.