Windows iphone
Apple tillater ikke emulering av andre operativsystem «fordi det ikke er en konsoll.»

Annonse


Apple stoppet PC-app til iPhone

Bør det ikke være lov å emulere PC-miljøer med iPhone?

«Ikke en konsoll»

Tydeligvis ikke, selv om Apple for lengst har åpnet for spill-emulatorer, der pirat-kopiering ofte går hånd i hånd med den lovlige emulator-programvaren. Apple forsvarer avgjørelsen med å stoppe «UTM» med at en «PC ikke er en konsoll,» noe som jo for så vidt er enkelt å skjønne, men likevel. Blokkeringen gjelder også for alternative app-butikker i EU-området.

App-kategorien med apper som også har mulighet til å starte en kjørbar fil, inkluderer mini-apper, mini-spill, strømming av spill, chatbots, plug-ins og spill-emulatorer, ifølge Apples App Store-regelverk.

Utvikleren kommer ikke til å klage på avgjørelsen, blant annet fordi JIT-compilers («Just in Time») også er ulovlig. Derfor blir også ytelsen mye dårligere. Appen er dog å finne til Mac, og det vil fremdeles være mulig å bruke xCode for å laste den inn med Apples utviklermiljø.