volvo ex90
Volvo Cars sin fabrikk i Charleston, Sør-Carolina, har startet produksjonen av den store SUV-en EX90.

Annonse


Produksjonen har startet – prisene avslørt

Produksjonen av Volvos store SUV EX90 har startet i Charleston.

Til Norge i fjerde kvartal

Modellen leveres til en kunde i USA senere i år. “Volvo Cars forventer at de første EX90-bilene ankommer Norge i fjerde kvartal 2024,” meldes det i pressemeldingen.

Twin Motor-utgaven har en startpris på 899 900,- for utstyrsnivå Plus og 979 900,-, for utstyrsnivå Ultra. 

– Helelektriske Volvo EX90 betyr starten på en ny epoke for Volvo Cars. En epoke som handler om sikkerhet, bærekraft og menneskesentrisk teknologi. EX90 produseres med stolthet i USA, som reflekterer vår langsiktige forpliktelse til menneskene i Sør-Carolina og det amerikanske markedet som helhet, sier Jim Rowan, CEO i Volvo Cars. 

Volvo Cars-pressemelding

“EX90 er basert på Volvo Cars´ neste generasjon elbilteknologi, med en elektrisk rekkevidde på opptil 600 km*. Den er designet til å være den sikreste Volvo-bilen noensinne, drevet av neste generasjon aktiv og passiv sikkerhetsteknologi, med en programvare som mottar informasjon fra bilens mange sensorer, radarer og kameraer. 

Annonse


EX90 har et karakteristisk skandinavisk Volvo-design som kombinerer rene, elegante linjer med aerodynamiske egenskaper. Bilen er designet for å optimalisere rekkevidden, med minst mulig luftmotstand og er produsert som en ekte syvseter, som betyr rikelig med plass, allsidighet og komfort. 

EX90 kommer med en kraftig kjernedatamaskin, er alltid oppkoblet og vil bare bli bedre og bedre med tiden – takket være trådløse programvareoppdateringer (OTA). Oppdateringene leveres av Volvos programvareingeniører, aktiveres ved hjelp av kunstig intelligens og mottar informasjon gjennom datainnhenting i sanntid. EX90 er et bevis på Volvo Cars´ ingeniørevner og bekrefter selskapets posisjon som en pådriver i det pågående teknologiskiftet i bilindustrien. 

Volvo Cars sitt første produksjonsanlegg i USA åpnet sommeren 2018 like utenfor Charleston, en av landets eldste og mest kjente byer. I dag produserer Charleston-fabrikken EX90 og S60 sedan, og har kapasitet til å bygge opptil 150 000 biler i året. 

Selskapet har gjort omfattende investeringer i anlegget over de seneste årene. Karosseriverkstedet og lakkeringsverkstedet er både fornyet og betraktelig utvidet, og anlegget inkluderer nå også en toppmoderne produksjonslinje for batteripakker. 

Med disse investeringene er det amerikanske produksjonsanlegget godt forberedt for Volvos nye æra, og reflekterer selskapets langsiktige forpliktelse til Sør-Carolina og USA. Volvo Cars har vært operative på det amerikanske markedet i nesten 70 år, og består i dag av et omfattende nettverk med 281 forhandlere fordelt på totalt 47 stater.

* Rekkeviddetall i henhold til WLTP-kjøresyklusen, som gjøres under kontrollerte forhold for nye biler. Reell rekkevidde kan variere. Alle tekniske data i denne pressemeldingen er preliminære.