Samsung Galaxy Z Fold5
Samsung har vært ledende innen brettemobiler i flere år, men total-markedet for slike mobiler er fremdeles bittelite sammenlignet med tradisjonelle mobiler. Kan Apple endret markedsdynamikken i 2028?

Annonse


“Ingenting før 2027”

Det svirer årstall for MacBook med berøring og en iPad som kan klappes sammen.

Apple har ikke kommet lenger enn at de undersøker komponenter

Mark Gurman er sikker på at førstnevnte skal skje innen tre år, om ikke to år, men hva med Apples aller helligste produkt, altså iPhone? 2027 er et år vi har hørt flere ganger, og nå mener analytikerne hos TrendForce at det neppe kommer en brette-iPhone før nettopp det samme året:

“TrendForce bemerker at Apple fortsatt evaluerer komponentspesifikasjoner og ytelse, med strenge krav til brett og pålitelighet. Det er usannsynlig at Apple lanserer en sammenleggbar telefon før 2027, men lanseringen kan endre markedsdynamikken betydelig.”

Med dette mener TrendForce at Apple kan sette fart på markedet, for selv om Galaxy Z-serien til Samsung har vært på markedet i flere år, så står slike brettemobiler kun for 1,5 prosent i 2024, og det spås at tallet ikke vil øke til mer enn 4,8 prosent i 2028.

Annonse


“En komplett katastrofe”

Uansett hvor mye fansen kanskje ønsker seg en “iPhone Fold,” så gjør Apple nøyaktig det samme hver gang de vurderer en ny produkt-kategori: de ser hvordan konkurrentene feiler med de første generasjonene, og hva som kan bli enda bedre i de aller nyeste iterasjonene, for så å lansere et produkt som gjør det grunnleggende på en velfungerende måte, men som kanskje mangler ekstra-funksjonene – dette er noe de fortsetter med:

“Samsung utførte en studie av farene ved å lansere en ny teknologi for tidlig, og lanseringen av den første Galaxy Fold-modellen viste seg å være en komplett katastrofe. Selv om forhåndsbestillinger gikk bra, gikk det bare 48 timer før det ble funnet store problemer da anmeldere testet enheten. Samsung uttalte opprinnelig at de skulle utsette lanseringen til mai før de kansellerte forhåndsbestillinger. Selskapet snakket deretter om en lansering i juli, før de kansellerte den også,” oppsummerer TrendForce om Galaxy ZFold 1 som ble lansert i september 2019.

Det største problemet er der skjermen brettes: selv små partikler inn i bretten kan potensielt ødelegge et dyrt produkt, og Apple er også nervøse for hvor mange ganger enheten kan brettes før eventuelle problemer oppstår.

Samsung lanserer Galaxy Ring i august