qualcomm snapdragon maskiner
Bærbare er bare starten: et helt nytt maskinvare-økosystem med Windows 11 ARM vil vokse frem i løpet av 2025.

Annonse


Se, de er langt ifra ferdige

Akkurat som Apple er ikke Microsoft, Qualcomm og OEM-partnerne fornøyde med kun bærbare: Snapdragon X-brikkene skal også inn i stasjonære i ulike former.

Vi vet ikke mer enn hva sniktitt-bildet avslører

Vi har nettopp omtalt at Windows 11 24H2 på Snapdragon X-maskiner visstnok vil servere varsler smartere enn i dag, og smartere enn i macOS 14, men det er også snakk om mange flere formfaktorer med brikkene – dette er altså kun en sped begynnelse for Qualcomm og Windows-økosystemet.

Qualcomm har store planer for Windows.

For om du ser videoen under, som starter på det korrekte tidspunktet, så viser Qualcomm-sjef Cristiano Amon først frem flere bærbare, for så å hoppe over til et bilde med det som ser ut som et nettbrett (og det er neppe Surface Pro,) og en mini-maskin som minner om Mac Mini og en alt-i-ett-maskin à la iMac.

Selskapet har startet å ta imot ordre for annet enn bærbare for maskin-produsentene, men selskapet har ikke snakket om annet enn bærbare, og dette er og blir en sniktitt til de er klare til å avsløre mer.

Qualcomm har også tidligere laget en mini-maskin med Snapdragon, men denne er myntet på utviklere.