ipad air m2 gpu
Apple har ikke oppdatert alle produktsidene sine, som på den norske som fremdeles melder iPad Air M2 har 10-kjerner GPU. Bilde: ITavisen

Annonse


OPPDATERT: Apple har oppdatert den norske produktsiden

Apple har gjort en merkelig feil: de lanserte iPad Air med M2-brikke og meddelte den har en 10-kjerner GPU.

Først publisert 3. juni.

Oppdatert, 4. juni, 08:09:

Apple har omsider oppdatert også den norske iPad Air M2-produktsiden med at brettet har 9-kjerner GPU og ikke 10.

Annonse


iPad Air M2 har ikke 10 kjerner GPU, men 9

Det står fremdeles å lese på Apples norske produktside at den har så mange kjerner, men ta en titt på den amerikanske, og historien er en annen – den har en 9-kjerne GPU:

“Apple har ikke utdypet denne endringen i det hele tatt. I stedet oppdaterte de ganske enkelt den tekniske spesifikasjonssiden for den nye M2 iPad Air for å gjenspeile den manglende GPU-kjernen. Basert på arkivdata ser det ut til at endringen er gjort i løpet av de siste 10 dagene,” rapporterer 9To5Mac. Vi kan også nå bekrefte at Apples pressemelding rapporterer om 10 kjerner, det samme gjør iPad M2-hjelpesiden.

Dette er første gang Apple selger en M2-brikke med 9 kjerner. Hva som har skjedd er fremdeles usikkert: enten var det aldri meningen å rapportere at brikken har 10 GPU-kjerner, eller så har Apple funnet ut i ettertid at de er best tjent med å produsere 9-kjerner-versjoner av brikken fordi de har for svak “yield rate” i forhold til pris. Det vil jo også være spørsmål om villedende markedsføring, og spørsmål om kunder som ønsker kan få pengene tilbake, uansett om man merker endringen under bruk eller ikke. Vi regner med at Apple oppklarer saken om kort tid.