elon musk
Elon Musks fokus, foruten Tesla og Space X, er å sørge for at xAI klarer å holde tritt i AI-racet.

Annonse


Musks gigantiske AI-planer avslørt

xAI planlegger noe stort.

“Gigafactory of Compute”

Ifølge The Information skal Elon Musks AI-selskap, med Grok som allerede er bygget inn i X, bygge en superdatamaskin høsten 2025 som skal drive en mye bedre versjon av chatbotten. At xAI må gå denne veien er ingen overraskelse, da Musk allerede har uttalt at tredje generasjon Grok vil kreve minst 100 000 Nvidia H100 GPU-brikker (Nvidia-sjef Jensen Huang skrøt nettopp av hvor mye bedre Teslas autopilot er sammenlignet med konkurrentene) for å kunne svare alle brukerne – det er fem ganger mer enn de 20 000 GPU-ene som brukes for å trene andre generasjon. Grok er for tiden i versjon 1.5.

xAI har gjort betydelige fremskritt det siste året. Fra kunngjøringen av selskapet i juli 2023, til utgivelsen av Grok-1 på X i november, til de nylige kunngjøringene av den forbedrede Grok-1.5-modellen med lang kontekstkapasitet, til Grok-1.5V med bildeforståelse, xAIs modellegenskaper har forbedret seg raskt. Med åpen kildekode-utgivelsen av Grok-1 har xAI åpnet dører for fremskritt innen ulike applikasjoner, optimaliseringer og utvidelser av modellen.

xAI

Som vanlig kaster Musk PR inn i fremtidsplanene og mener at GPU-clusteret blir fire ganger større enn hva konkurrentene bruker, men innen 2026 vil nok Google, Apple, OpenAI og Microsoft også øke ytelsen mange ganger.

Har sikret milliarder av dollar

Det siste fra xAI er AI-genererte nyhets-oppsummeringer i X fra Grok, men kun for betalende Premium-kunder, og selskapet hanket nettopp inn 6 milliarder dollar i en b-investeringsrunde med blant annet Valor Equity Partners, Vy Capital, Andreessen Horowitz, Sequoia Capital, Fidelity Management & Research Company, Prince Alwaleed Bin Talal og Kingdom Holding i spissen.

xAI fortsetter forbedringene i akselerert tempo de kommende månedene, med flere spennende teknologioppdateringer og produkter som snart annonseres. Midlene fra b-runden vil bli brukt til å ta xAIs første produkter til markedet, bygge avansert infrastruktur og akselerere forskning og utvikling av fremtidige teknologier.

xAI