ipad pro m4
iPad Pro har mistet et kamera, men fått en ny sensor på baksiden som skal hjelpe til med dokument-scanning.

Annonse


iPad Pro har en ny sensor – derfor er den der

Apple har fjernet et kamera fra de nye iPad Pro-modellene.

Ikke en spennende forbedring, men viktig for mange

De må ha vært bruker-statistikk som avslørte at det ikke er så populært å bruke disse brettene til å skyte ultra vidvinkel-bilder – slik vi skjønner det er det ikke populært å bruke iPads som kameraer, punktum, og slik bør det i de fleste tilfeller være når et langt bedre kamera allerede ligger i lommen.

På baksiden er det derfor kun å finne ett kamera, ,LiDAR-scanner, mikrofon, en LED-blitz, og en “helt ny” sensor! Apple tar, Apple gir, men hva ga de oss denne gang? En sensor for omgivelseslys. En slik sensor er du sikkert klar over allerede finnes i front, men nå utvider de dette slik at ting som dokument-scanning, som Apple trakk frem som mye bedre med iPad Pro M4. En slik lyssensor kan hjelpe brukeren å ta klarere bilder av dokumentene, kjappere. Et lite nikk i retning kontor-arbeid der altså, for et produkt som i de fleste rettes mot kreative og video-skapere.

iPad Pro kamera-spesifikasjoner:

 • 12 MP vidvinkelkamera, blenderåpning på ƒ/1,8
 • Opptil 5x digital zoom
 • Objektiv med fem elementer
 • Justerbar True Tone Flash
 • Panorama (opptil 63 MP)
 • Linsedeksel av safirglass
 • Autofokus med Focus Pixels
 • Smart HDR 4
 • Stort fargerom for bilder og Live Photos
 • Avansert korrigering av røde øyne
 • Geomerking av bilder
 • Automatisk bilde­stabilisering
 • Bildesekvenser
 • Bildeformater som tas: HEIF og JPEG