hdr intensitet
Ikke vær som oss og oppdag dette for sent. Har du en skikkelig god HDR-skjerm går du kanskje glipp av en stor bilde-forbedring. Prøv også uten "tone mapping."

Annonse


At vi ikke oppdaget dette før nå!

I april 2022 annonserte Microsoft et valg for manuelt å endre HDR-intensiteten.

Det er to viktige ting i “Game Bar”

At vi ikke har oppdaget dette før nå, er det bare å beklage, men bedre sent enn aldri. Det var under en sesjon med Horizon: Forbidden West at vi klikket oss rundt i “Game Bar,” og la merke til funksjonen under “spillfunksjoner:”

Mon tro om “juster HDR-intensitet” er makset ut hos deg?
Innstillingen er låst i Windows når man ikke spiller et Auto HDR-spill.

Det kan også tenkes du vil dra nytte av å deaktivere “Tone Mapping” om TV-en din støtter det.

Det er mulig det er vår maskin, men som standard var ikke denne innstillingen på maks, noe som resulterte i et langt “døllere” bilde på OLED HDR-skjermen enn hva som er mulig med, du gjettet det: innstillingen på maks! Innstillingen må ikke forveksles med Microsoft sin SDR-lysstyrke-innstilling i de generelle skjerminnstillingene:

Det er også nyttig informasjon samme sted, nemlig informasjon om hvilke stasjoner som støtter DirectStorage. Står det “Ikke-NVMe-stasjon” (SSD via SATA, f.eks.) kan ikke spill dra nytte av kjappere innlasting, mens en NVMe-brikke direkte på hovedkortet har støtte:

Installer alltid DirectStorage-spill på en støttet stasjon.

Annonse