lg oled
Selv om "tone mapping" er mer "korrekt," kan bildet i mange tilfeller bli langt mer livløst.

Annonse


Skru av dette på TV-en når du spiller

Har du aktivert HGiG (“‘HDR Gaming Interest Group”) på TV-en, eller “tone mapping?”

Spesielt eldre OLED TV-er vil tjene mye på dette

Da kan det i mange tilfeller, avhengig av spill, betyr det at bildet er langt mer dempet enn hva du fortjener fra din potensielt dyre OLED-TV.

Jo, fargene og bildet generelt kan i mange tilfeller være mer “korrekt,” men om man f.eks. har en C1 som er noen generasjoner bak, er lysstyrken fra før av ikke den aller beste og mye dårligere med “tone mapping” aktivert.

Årsaken er at spillene kanskje ikke sender den nødvendige metadata til TV-en som forteller den hvor mange nit som skal leveres, noe som kan resulterere i et langt mindre “sprudlende” bilde.

Annonse


I mange tilfeller er opplevelsen det motsatte. Bilde: LG

LG har sluttet seg til noen av de største utviklerne og teknologiselskapene innen spill for å sikre den beste HDR-spillopplevelsen. Kombinert med bildekvaliteten selvopplyste piksler leverer, leverer HGiG grafikk som best matcher spesifikasjonene og ytelsesnivåene til TV-en din. Spill et stort utvalg spill med tillit til at din LG OLED-TV vil vise hver og en av dem akkurat slik utviklerne hadde tenkt.

LG

Ekspertens råd

Ved å deaktivere “tone mapping” eller den godkjente “HGiG”-standarden, blir bildet med en gang langt mer lyssterkt – så kan man jo spørre seg hva som er viktigst: korrekte farger, men med et mørkere bilde, eller et bilde som “popper,” men som kanskje ikke er helt riktig kalibrert?

Vincent Teoh fra HDTVTest anbefaler rett og slett å deaktivere “tone mapping” på TV-en, og la spillene ta seg av jobben, på konsoll så vel på som PC. Men en fasit er det ikke: TV-er er ulike og det er også spillene, ikke minst kalibreringen av lysstyrken i spill-innstillingene. Prøv deg frem.

Annonse