mercedes eqs 2024
Mercedes har stor-oppdatert EQS, blant annet med bedre rekkevidde og mer komfortable bakseter.

Annonse


Oppgraderingen er omfattende: opptil 822 km rekkevidde!

Mercedes sitt “elektriske flaggskip” EQS har fått en større oppdatering.

Nærmer seg 900 km

For oppdateringen byr blant annet på økt batterikapasitet noe som gir en rekkevidde på opptil 822 kilometer – i tillegg er grillen oppdatert og komforten i baksetene er forbedret. Den forberede rekkevidden er mulig takket være en større batteripakke, så dette er altså ikke en programvareoppdatering for eksisterende modeller:

“Takket være økt batterikapasitet fra 108,4 kWh til 118 kWh, øker rekkevidden på EQS 450 4MATIC fra 717 kilometer til 799 kilometer, noe som innebærer en økning på mer enn 11 prosent. EQS 450+ imponerer med å gå over 800-kilometersgrensen, med en rekkevidde på opptil 822 kilometer.”

EQE og EQS med 4MATIC firehjulstrekk har også mye bedre tilhengervekt-støtte: fra 750 til 1.700 kg. Det plasserer dem i SUV-segmentet når det gjelder tauekapasitet. “En annen innovativ forbedring er optimaliseringen av bremsesystemet. På grunn av høy grad av regenerativ bremsing under vanlig bruk, brukes bremseskivene sjeldnere sammenlignet med biler med forbrenningsmotor. For å sikre optimal ytelse og vedlikehold, vil i fremtiden en spesiell funksjon vedlikeholde bremsesystemet ved å automatisk legge klossene på skivene fra tid til annen,” forklarer Mercedes.

Annonse


“EQS kan utstyres med den valgfrie Rear Comfort Package Plus med Executive seter, som nå har en spesiell fotstøtte på høyre side. Denne er strategisk plassert mellom forsetets skinner, og gir baksetepassasjerene muligheten til å hvile føttene i en skråstilt stilling, noe som merkbart forbedrer komforten. Forsetet på passasjersiden kan også vippes fremover, og ryggstøtten bak kan justeres opp til 38 grader, noe som åpner for mer plass. Tilleggsutstyret inkluderer også setevarme Plus og nakke- og skuldervarme bak, samt pneumatisk justering av setedybden.”

Dette melder Mercedes i pressemeldingen

“EQS kan utstyres med den valgfrie Rear Comfort Package Plus med Executive seter, som nå har en spesiell fotstøtte på høyre side. Denne er strategisk plassert mellom forsetets skinner, og gir baksetepassasjerene muligheten til å hvile føttene i en skråstilt stilling, noe som merkbart forbedrer komforten. Forsetet på passasjersiden kan også vippes fremover, og ryggstøtten bak kan justeres opp til 38 grader, noe som åpner for mer plass. Tilleggsutstyret inkluderer også setevarme Plus og nakke- og skuldervarme bak, samt pneumatisk justering av setedybden.

At Mercedes-Benz har økt komforten i baksetet til EQS i flere trinn, gjelder også baksetepakken som har vært standard en stund. Vinkelen på ryggstøtten kan justeres fra 27 til 36 grader med et enkelt knappetrykk, og et lagdelt utseende på setetrekkene fremhever det individuelle setedesignet. Tillegg av fem millimeter ekstra skum i ryggstøtten sikrer en enda mykere og mer behagelig følelse.

MBUX Hyperscreen, den store buede skjermenheten, som under en felles glassflate visuelt smelter sammen tre skjermer til en, er nå standard på EQS. Varmepumpe øker klimakomforten og effektiviteten og er nå også standard. Spillvarmen fra den elektriske enheten og høyvoltsbatteriet kan derfor brukes til å varme opp interiøret, noe som reduserer behovet for strøm til varmeren og derfor øker rekkevidden.

Regenereringsnivået på EQS har økt, og mer regenerering betyr mer energi utvunnet og dermed lengre rekkevidde. Mercedes-Benz har nå også optimalisert bremsesystemet: Det gir en bedre pedalfølelse takket være en modifisert bremsekraftsylinder.

Med funksjonen «Automatic Lane Change» (ALC) tilbyr Mercedes-Benz nå også en intelligent videreutvikling av kjøreassistentsystemer i SAE Level 2-serien i Europa. Automatisk filskifte støttes på motorveier med to strukturelt separate kjørefelt med en spesifisert fartsgrense på opptil 140 km/t. I de oppgraderte EQS-modellene er funksjonen installert fra fabrikk.

Automatisk filskifte er en del av Active Distance Assist DISTRONIC med Active Steering Assist. Hvis et langsommere kjøretøy kjører foran, kan bilen selv starte filskifte innenfor et hastighetsområde på 80-140 km/t. Hvis radarene oppdager tilstrekkelig plass og kjørefeltmarkeringene identifiseres, kan den kjøre forbi et langsommere kjøretøy helt automatisk. Forutsetningene er motorvei med minst to kjørefelt og at kjøretøyet er utstyrt med MBUX-navigasjon. Systemet krever ikke ytterligere innspill fra sjåføren for å utføre det automatiske filskiftet, men ansvaret for å kjøre kjøretøyet forblir hos sjåføren, og filskifte må derfor overvåkes fortløpende. Mercedes-Benz tilbyr allerede automatisk filskifte for enkelte modellserier i USA og Canada.”

Annonse