iphone rcs google
Apple annonserte i desember at iPhone får støtte for RCS, en funksjon som heldigvis ikke er låst til DMA-loven og derfor også kommer norske brukere til gode.

Annonse


Google plapret om iPhone-lansering

“Apple har annonsert at de vil ta i bruk RCS høsten 2024. Når det skjer, vil det bety en bedre meldingsopplevelse for alle,” skrev Google på en RCS-side før de slettet meldingen.

RCS er trolig en iOS 18-funksjon

Hadde de ikke slettet meldingen, hadde vi vært mindre sikre på at det stemte. Apple var som vanlig vage i sin bekreftele vedrørende RCS-støtte på iPhone, og nevnt ikke annet enn at de skulle lansere støtte “senere i 2024.” Nå har altså Google fulgt opp med å avsløre en høst-lansering. Hvor lite overraskende er det? Lite, fordi Apple lanserer iOS 18 i september. Med andre ord vil vi få vite under WWDC om RCS blir en del av iOS 18, eller om vi må vente på 18.1 eller et annet versjonsnummer i løpet av høsten. Håpet er at den første beta-versjonen har støtten på plass, dvs. allerede 10. juni.

RCS står for “Rich Communication Services” og er den moderne meldingsteknologistandarden. RCS tilbyr en oppgradert meldingsopplevelse ved å legge til funksjoner som bilder og videoer av høy kvalitet, skriveindikatorer og lesebekreftelser. Det er mange flere RCS-funksjoner enn hva SMS tilbyr (Short Message Service).

Google

Annonse