chrome
Windows-maskiner med ARM vil kunne laste ned Chrome ARM fra første dag.

Annonse


Akkurat i tide

Skal Microsoft ha sjanse med ARM-maskiner denne gang, må de få med seg utviklere og kunne by på spill.

Prøver seg igjen

Sistnevnte er visstnok ikke et problem: “Ytelsen er testet i begrensede test-miljøer, og vi vet ikke hvordan batterilevetiden blir i praksis. Dette er grunnleggende spørsmål ved lansering av semi-nye plattformer, og hva med spill-ytelsen? En ting er mangel på støtte, noe som løses med emulering, men det betyr ytelsestap, eller? Nei, mener Qualcomm-utvikler Issam Khalil, som mener ytelsen i x86-spill i ARM-miljø vil yte nesten med 100 prosent ytelse sammenlignet med x86.”

Microsoft feilet med Windows ARM forrige gang fordi det manglet et skikkelig app-økosystem. Det var heller ikke nok maskinvare, og all programvare måtte digital-signeres av Microsoft – kombinasjonen var dødelig for Windows RT lansert i januar 2011.

Lover god ytelse

Men i det minste, om prosjektet feiler eller ikke denne gang, så er Google allerede klare med Chrome for Windows ARM. Lanseringen skjer i samarbeid med Qualcomm for best mulig ytelse og har vært i beta-testing i to måneder og klar for annonseringen av Windows ARM og nye Snapdragon X Elite-maskiner 21. mai.

“Vi har utviklet Chrome for å være rask, sikker og enkel å bruke på tvers av stasjonære datamaskiner og mobile enheter. Vårt tette samarbeid med Qualcomm vil bidra til å sikre at Chrome-brukere får den best mulige opplevelsen mens de surfer på nettet på nåværende Arm-kompatible PCer,” uttaler Googles Hiroshi Lockheimer.

Annonse