brave ios 17.4
Nettleseren Brave skryter av et par tusen flere nedlastinger da iOS 17.4 ble lansert og gjorde det enklere å velge standard nettleser.

Annonse


Se hva som skjedde da Apple tillot dette

Brave har “X-et” noe interessant: nedlastingstallene etter at brukerne i de 27 EU-medlemslandene fikk lov til å definere standard nettleser på en enkel måte.

Langer ut mot Google

For ikke bare kan nettleserne bruke sine egne motorer, men det er også slik at brukerne blir spurt hvilken nettleser de ønsker når de åpner Safari, komplett med nedlastingslenker til flere alternative nettlesere. Dette har vært en suksess for Brave, for de har økt nedlastingene fra rundt 7500 og 10 000 fra 15. januar til rundt 11 000 nedlastinger etter lanseringen av iOS 17.4 6. mars.

iOS 17.4 gir EU-brukere valget.

Det er spesielt at Google ikke er tvunget til det samme, for Brave skriver følgende i et oppfølger-innlegg:

“Monopolforsvarere hevder at monopolene rett og slett tilbyr bedre produkter. Men som du kan se, når forbrukerne får et klart valg av iOS-nettlesere, velger de alternativer til Safari. Kanskje det er derfor Google fortsatt ikke har implementert en nettleservalgskjerm på Android. Det er på tide å gi brukerne et enkelt valg av nettlesere, Google. Hvis dere virkelig bryr deg om brukere, vil dere tillate fri og åpen konkurranse slik at de kan finne nettleseren som passer deres individuelle behov.”

Slik endrer man standard iPhone nettleser for alle utenfor EU. Bilde: Apple

Annonse