apple vision pro
Apple jobber på spreng med et rimeligere Vision-hodesett med lansering neste år eller i 2026. Bilde: ITavisen

Annonse


Kan komme snart med drastisk pris-kutt

Apple har ikke en gang lansert Vision Pro i Norge, ei heller andre store marked som Storbritannia og Tyskland.

“Apple Vision” kan bli priset til 20 000 kroner i Norge

Vi har troen på en global lansering i år, inkludert i Norge, og det samme har markedet. Allerede i forkant av lanseringen av Pro-modellen i USA var det rykter om en rimeligere utgave, også er det slik at Apple lister opp “Vision” som en produkt-kategori på apple.com: det levnes liten tvil om at det kommer en modell til under 3499 dollar. Lanseringen av det rimeligere hodesettet ventes neste år eller i 2026, og det kanskje før lanseringen av en Vision Pro 2.

Les vår test: Et øyeblikks magi – “Apple Vision Pro”

Nå melder The Elec at Apple kan klare å kutte prisen heftig fra 3499 dollar til 1500 dollar. Vi har allerede nevnt det, og The Elec backer det opp: selskapet skal kutte mye av kosten ved å bruke billigere paneler. Visstnok koster det Apple rundt 1500 dollar å produsere hodesettet, der rundt 450 dollar av totalprisen er for 4K-panelene.

Om de også klarer å kutte vekten og forbedre batterilevetiden, kan et hodesett til 1500 dollar, eller kanskje rundt 20 000 kroner i Norge, selge godt så lenge økosystemet er forbedret i 2025 og 2026. Innen den tid vil det uansett være rimeligere å produsere micro OLED-paneler. Det er også mulig for Apple å bruke en A-brikke, kjent fra iPhone i hodesettet i stedet for kraftige M kjent fra MacBooks. Dessuten kan de også kutte antallet kameraer.

Annonse