Accident Ahead Alert
"Accident Ahead Alert" fra Volvo rulles først ut i Danmark.

Advarer andre biler

“Accident Ahead Alert” er Volvo sin nye sikkerhetsteknologi som lager et lite sikkerhetsnettverk.

Deler informasjon med andre Volvo-biler

Teknologien sørger for å varsle andre Volvo-biler som er i nærheten av en ulykke: “Se for deg at du kjører på en svingete landevei, med liten mulighet til å se langt frem. Plutselig får du et varsel fra bilen: Det har vært en ulykke foran deg. Du bremser ned før neste sving, og oppdager en kollidert bil midt i veibanen. Takket være advarselen var du forberedt,” forklarer Volvo i pressemeldingen.

Med Volvo Cars’ nye Accident Ahead Alert brukes sanntidsdata fra en trafikksentral og oppkoblet teknologi til å gi sjåfører de livsviktige ekstra sekundene til å kunne agere før de ankommer et ulykkessted.

Volvo

Det er også mulig for Volvo-eiere å dele trafikksikkerhets-informasjon med andre fra “tilkoblet sikkerhet” i midt-skjermen: “Bilen vil da kunne varsle sjåføren om en ulykke foran ved å bruke varsellysvarselet i dashbordet, og hvis tilgjengelig, head-up-displayet. Kun essensiell informasjon vil bli delt med andre biler, og dataene anonymiseres for å sikre personvernet.”

Volvo Cars’ industry-first connected safety technology can now alert drivers of accidents ahead

Først til Danmark – disse modellene får

Det er ikke snakk om å bli varslet nødvendigvis bare man er i samme fylke, eller kommune, men “noen hundre mneter før ulykkesstedet,” som forklart av selskapet. Lokasjonsdatane sendes bilene fra nasjonale trafikkmyndigheter og støttede biler – Volvo melder at dette “i første omgang er andre Volvo-biler,” og åpner med dette opp for utvidet støtte.

Hva med støtte i Norge? Volvo sier at teknologien lanseres i Danmark først. Deretter får alle kompatible Volvoer i Europa støtte. “Accident Ahead Alert er for øyeblikket tilgjengelig i Danmark på alle Volvoer i 90-, 60- og 40-seriene, fra årsmodell 2016 og fremover. Den vil snart bli gjort tilgjengelig på de samme bilmodellene i flere europeiske markeder, inkludert Norge,” avslører de.

Volvo Cars’ bransjeledende oppkoblede sikkerhetsteknologi ble introdusert i 2016 og bruker sanntidsdata fra Volvo Cars egen sky. Teknologien lar Volvo-biler kommunisere med hverandre og varsle sjåfører om glatte veiforhold eller farer i nærheten. På samme måte kan sjåfører nå varsles om ulykker foran dem, uansett tid på døgnet.

Volvo

Annonse