iphone imessage
Apple sin "super-kryptering" av iMessage starter fra og med iOS 17.4.

Annonse


Apples lansering er “banebrytende”

Apple har annonsert to nye ting i dag.

“Mye sikrere”

Vi kan ta for oss det som ikke kommer nordmenn til gode, i det minste ikke enda: en Apple sports-app som dekker MLS, NBA, NCAA og Premier League for å nevne noe, men som er forbeholdt USA, Storbritannia og Canada. Det andre er noe helt annet, men desto mer aktuelt globalt: “iMessage with PQ3.”

Apples nye sports-app:

Men hva er det? Selskapet omtaler det som en ny og toppmoderne plattform for økt sikkerhet:

“I dag kunngjør vi den viktigste kryptografiske sikkerhetsoppgraderingen i iMessage sin historie med introduksjonen av PQ3, en banebrytende post-kvantekryptografisk protokoll som fremmer det siste innen ende-til-ende-krypternig. Med kompromissfast kryptering og omfattende forsvar mot selv svært sofistikerte kvanteangrep, er PQ3 den første meldingsprotokollen som når det vi kaller nivå 3-sikkerhet som gir protokollbeskyttelse som overgår de i alle andre utbredte meldingsapper. Så vidt vi vet, har PQ3 de sterkeste sikkerhetsegenskapene til enhver meldingsprotokoll i stor skala i verden.”

Utrullingen skjer når iOS 17.4, iPadOS 17.4, macOS 14.4 og watchOS 10.4 lanseres en gang før 7. mars. Apple avslører at om man beta-tester, så har man allerede støtte. Apple Vision Pro får ikke støtte i første utrulling.

Det er interessant, men sikkert også noe tilfeldig, at annonseringen skjer samme år som selskapet er “tvunget” til å lansere RCS-støtte, noe som trolig skjer grunnet press fra Kina.

Fra 0 til 3.

Annonse