vision pro
Apple har kastet svinedyr teknologi inn i Vision Pro. Bilde: ITavisen

Annonse


Vision Pro sitt hemmelige våpen knuser konkurrentene

Det har vært langt mer negativ zeitgeist rundt Apples dyre hodesett etter lanseringen, enn før.

Nesten fire ganger kjappere

Det er vanlig for selskap å oppleve slikt, spesielt Apple og første-generasjonsproduktet som setter en standard de vil bruke for å optimalisere funksjoner, design og pris for nye generasjoner. Apple skal selv ha uttalt internt at de ikke forventer at Vision-produktgruppen er voksen før fjerde genererasjon. Utover “Apple-skatt” er det dog flere årsaker til at hodesettet, som er myntet på forbrukere, er mye dyrere enn konkurrentene, og trolig vil koste over 40 000 kroner i Norge når det (trolig) lanseres her senere i år.

For det er mer enn nærmest 4K oppløsning, micro-OLED-paneler, M2 og 16GB forent RAM som er med å presse prisen opp til mer enn den jevne forbruker kan bruke på noe slikt.

Optofidelity har nemlig målt Vision Pro sitt foton-til-foton etterslep. Dette er tiden det tar bildet i den virkelige verden å treffe øyet til brukeren av hodesettet. Dette er ekstra viktig for spill og andre interaktive visionOS-apper. For å sammenligne inkluderte de tallene til HTC VIVE XR Elite, Meta Quest 3 og Meta Quest Pro – hva er fellesnevneren? De er langt unna Apple Vision Pro sine 11 ms (selskapet lister selv opp 12 ms) og ender på mellom 35 ms og 40 ms som til nå har vært omtalt som gode resultater.

Les vår test av Vision Pro:

Annonse