apple vision pro
Apple forklarer at Vision Pro har et hel-automatisk batteri-system som i visse tilfeller kan nedjustere ytelsen. Bilde: ITavisen

Annonse


Derfor kan ytelsen forringes

Det er Apple Vision Pro-lanseringsdag i USA, og vi er tilstede.

Den automatiske batterystyringen er alltid på

Vi er klare med en sniktitt senere i dag, men før så skjer er det oppdateringer fra Apple. Noen av dere har kanskje lest de første anmeldelsene allerede, og fått med dere at toppen av hodesettet kan bli varmt. Det vil derfor ikke overraske noen at visionOS og Vision Pro-maskinvaren sørger for å “optimalisere” ytelsen – det vil si: ytelsen kan bli svakere i visse situasjoner.

Batterisystemet følger med på temperaturer og batteriets alder og vil balansere ytelsen basert på dette – Apple forklarer:

“Apple Vision Pro har innebygde programvare- og maskinvaresystemer som bidrar til å redusere ytelsespåvirkninger som kan merkes under visse forhold, for eksempel et batteri med lav ladetilstand, en situasjon med høy toppeffekt eller et kjemisk eldet batteri. Systemet er automatisk, alltid på og jobber for å gi best mulig ytelse. Strømbehov overvåkes dynamisk, og ytelsen administreres for å møte disse behovene i sanntid. Systemet lar Apple Vision Pro balansere og redusere ytelsespåvirkningene så mye som mulig. Brukeren merker kanskje ikke effekter på enheten, som kan være midlertidige. Avhengig av enhetens batteristatus og oppgavene som Apple Vision Pro håndterer, kan noen eksempler på disse effektene inkludere lengre appstarttider, lavere bildefrekvenser, redusert trådløs datagjennomstrømning, skjermdimming eller lavere høyttalervolum.”

Ordlyden får oss til å regne med at systemet ikke kan deaktiveres, blant annet helt sikkert for å unngå overoppheting, et problem som vil være potensielt farlig med et produkt som plasseres foran ansiktet. Det spekuleres også i at dette er grunnen til at batteripakken kun er på 3166 mAh selv om størrelsen tilsier det kan pakkes inn større battericeller. Dette er mindre enn iPhone 15 Pros 3274 mAh. Vi forventer at andre generasjon Vision Pro sitt salgsargument blant annet blir lengre batterilevetid og M3-brikkesett.

Batteripakkens fargekoder

Apple har også lastet opp et hjelpedokument relater til batteripakken. Det er nemlig slik at hodesettet synkroniserer selv om man ikke bruker det, og når det er tilkoblet batteripakken. Dette for å holde innholdet som finnes på brukerens iPhone synkronisert med hodesettet. Det er kun om Vision Pro ikke brukes på 24 timer, at det skrur seg selv helt av.

Det er også fargekoder på batteripakken – det kreves minst 30 W for å lade batteriet som under optimale forhold kan holde det gående i tre timer:

  • Grønn i flere sekunder: batteriet er maks-ladet
  • Gul i flere sekunder: Batteriets ladenivå er mindre enn 100 prosent, men har nok ladning til at du kan bruke Apple Vision Pro
  • Gult pulserer sakte: Batteriets ladenivå er for lavt til å drive Apple Vision Pro. Fortsett å lade batteriet i 10 minutter, eller til lyset lyser gult jevnt (ikke pulserende) når du trykker på batteriet

Når batteriet ikke lades og man flytter på det eller berører det, så avsløres det følgende fargekoder:

  • Grønn i flere sekunder: batteriet er ladet til 50 prosent eller høyere.
  • Gul i flere sekunder: Batteriets ladenivå er mellom 1 prosent og 49 prosent.
  • Gult pulserer sakte: Batteriets ladenivå er for lavt til å drive ‌Apple Vision Pro‌. Lad batteriet i 10 minutter, eller til lyset lyser gult jevnt (ikke pulserende) når du trykker på batteriet.

Annonse