lg 2024 tver
LG har annonsert nye OLED TV-er i M4, G4 og C4 serien for 2024. Vi får vite mer 9. januar.

Annonse


LG klarer ikke stoppe

For tredje gang har LG avslørt nye produkter før CES som egentlig ikke starter før tirsdag 9. januar.

Oppgraderer C, M og G-seriene OLED TV-er

Fra før av har de avslørt en veldig lekker og spesiell rør-høyttaler med OLED-front og en skjerm som med et tastetrykk kan skifte fra 240Hz til 480Hz. Denne gang er det TV-ene som står for tur, ikke minst den meget populære C-serien OLED TV-er som for lengst er en favoritt blant gamere takket være G-Sync.

LG forklarer om de nye TV-ene, for også M- og G-serien oppgraderes i 2024, og som vanlig er det webOS som er programvare-inngangen til opplevelsene:

“Drevet av selskapets nyeste AI-prosessor med fire ganger høyere AI-ytelse, gir disse nye tilleggene til OLED-serien enestående seeropplevelser med enda mer levende, naturtro bildekvalitet. Drevet av en kunde-sentrisk tilnærming, uttrykker LGs “Sync to You, Open to All”-visjon selskapets mål om å skape personlige opplevelser for enhver livsstil, med produkter som er tilgjengelige for alle. For dette formål tilbyr LGs webOS smart TV-plattform skreddersydde løsninger og tjenester med et utvidet økosystem med utvidet tilkobling, og tilbyr unike møter som et medie- og underholdningsplattformselskap for å gi den ultimate TV-opplevelsen for alle.”

Trekker frem AI og oppskalering

LG trekker spesielt frem M4 og G4 OLED TV-er som har en ny AI CPU samt at M4 leveres i 65″ størrelse helt opp til 97″. Dessuten er OLED M4 den første TV-en med trådløs video- og lydoverføring på opptil 4K 144Hz.

Annonse


“Spesielt LG SIGNATURE OLED M4 og LG OLED G4 TVer er utstyrt med den nye α (Alpha) 11 AI-prosessoren, som effektivt forbedrer bilde- og lydkvaliteten. Dette gir 70 prosent forbedring i grafisk ytelse og 30 prosent raskere prosesseringshastighet sammenlignet med forgjengeren.”

LGs nyeste OLED-TV-er kommer med oppgradert AI-oppskalering som bruker presis bildeanalyse på pikselnivå, for effektivt å skarpere objekter og bakgrunner som kan virke uskarpe. Alt drevet av den kresne vurderingen til AI selv, gir selskapets OLED-TVer en mer klar og levende seeropplevelse. Dessuten foredler den geniale AI-prosessoren farger ved å analysere ofte brukte nyanser som best formidler stemningen og emosjonelle elementene tiltenkt av filmskapere og innholdsskapere. Dynamic Tone Mapping Pro deler bilder i blokker og finjusterer lysstyrke og kontrast ved å analysere variasjoner i lysstyrke der lyset kommer inn i scenen, og skaper bilder som ser mer tredimensjonale ut.

LG

Lover å oppgradere eldre modeller i fem år – annonserer Matter-støtte – Apple AirPlay og Google Chromecast på plass

TV-ene leveres med 4K 144Hz-støtte og HDMI 2.1-funksjoner, Game Optimizer og G-Sync samt AMD FreeSync. LG lover, i samme pressemelding, å holde programvaren oppdatert:

“Med webOS Re:New-programmet3 tilbyr LG den siste webOS-oppgraderingen til eksisterende LG Smart TV-eiere for å gi dem en oppdatert TV-opplevelse de neste fem årene. Denne oppgraderingen gjelder selskapets 2022 OLED TV-modeller og 2022 QNED Mini LED 8K-modeller, og vil i fremtiden også utvides til flere LG TV-produkter over hele verden, slik at kundene som kjøper disse LG TVene kan dra nytte av særegne brukeropplevelser takket være til den kontinuerlige femårige webOS-oppgraderingen.”

LG utdyper ikke noe i forhold til C-serien – så de venter nok til selve CES starter. Vi følger med.

Annonse