tomtom microsoft
Dette er det eneste vi vet om hvordan grensesnittet kan se ut. Bilde: TomTom

Annonse


Hevder de har løst den store plagen med biler

TomTom og Microsoft samarbeider om AI i bilen.

“Et spørsmål gjør alt”

TomTom sier at AI-en bygges inn i selskapets “Digital Cockpit,” og at denne igjen kan integreres i infotainment-systemer fra bil-produsentene. Det er AI-en til Microsoft TomTom bruker, men de fremhever av at de også har gjort sitt, og endt opp med en “AI-drevet samtaleassistent til bilen som muliggjør mer sofistikert stemmeinteraksjon med infotainment, plasseringssøk og kjøretøykommandosystemer.

Sjåfører kan snakke naturlig med kjøretøyet sitt og be den AI-drevne assistenten om å navigere til et bestemt sted, finne spesifikke stopp langs ruten og stemmekontrollere innebygde systemer for for eksempel å skru opp temperaturen, åpne vinduer eller bytte radiostasjon. Alt med en enkelt interaksjon.”

Skal være noe helt nytt som faktisk fungerer

Når det kommer til hva Microsoft bringer til systemet, nevner selskapet Azure OpenAI Service, Azure Kubernetes Services, Azure Cosmos DB og Azure Cognitive Services. Pressemeldingen går offensivt ut og mener at dette er en revolusjonerende måte å snakke med bilen sin på, og enda vitkigere: at føreren kan spørre om hva som helst og være sikker på at bilen leverer sakene.

TomTom og Microsoft har samarbeidet siden 2016. Den gang ga TomTom liv til Azure Maps. Senere ekspanderte samarbeidet til også å gjelde mapping-data og tjenester for Microsofts egne kart.

Som en naturlig utvikling av forholdet, samarbeider selskapene nå om billøsninger, driver innovasjon for generative AI-drevne billøsninger, og utvikler en digital cockpit- og infotainmentløsning i kjøretøy med analyse i skyen.

TomTom

Skjer dette fremdeles i år?

Annonse