iphone 16
iPhone 16 får et vertikalt kamera-oppsett og en helt ny knapp. Faksimile: MacRumors

Annonse


Dette er iPhone 16

MacRumors avslører at Apple går tilbake til et kjent kamera-design med iPhone 16 som lanseres september 2024.

To kapasitive knapper

“Vi har detaljer om tidlige før-produksjonsdesign for ‌iPhone 16‌, inkludert en titt på variantene og maskinvarekonfigurasjonene som Apple har vurdert så langt. Informasjonen vår kommer tidlig i designprosessen, men den gir en indikasjon på hva vi kan forvente av ‌iPhone 16‌, eller “DeLorean” som Apples ingeniører refererer til den internt,” avslører MacRumors i forbindelse med det oppsiktsvekkende scoopet.

16-serien får som iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max action-knapp – det er inkludert i konseptbildene MacRumors har skapt basert på hva de har hørt. Dessuten er de to kameraene plassert på topp av hverandre som iPhone X introduserte i 2017. Designet rundt kameraene er det fremdeles usikkert hva Apple går for: iPhone 12- eller iPhone X-designet.

iPhone 16 får også en helt ny knapp

Mer spennende enn designet rundt kameraene er den helt nye knappen, omtalt som opptaksknappen. Vi har tidligere beskrevet den nye knappen som vil implementeres i tillegg til 15 Pro-seriens action-knapp som visstnok også blir kapasativ og ikke fysisk.

Forskjellen på de to er at denne blir kapasativ. Apples interne kodenavn skal være “Project Nova.” Knappen blir trykkfølsom, trolig slik at man kan utføre flere kamera-funksjoner i henhold til hvor hardt man trykker. Apple-bloggen er helt sikre på kildene sine, men poengterer at Apple selvsagt kan komme til å gjøre endringer, men dette er hva som er planen nå: vertikalt kamera-oppsett og en ny knapp for kamera-kontroll. Nå håper vi på iPhone 16 Pro-lekkasjer.

Annonse