iphone 15 pro
iPhone 16-serien får visstnok digitale knapper neste år og en ekstra trykkfølsom knapp.

Annonse


“iPhone får ny knapp”

Det ble ingen kapasitive knapper på årets modeller.

Artikkelen inneholder annonselenke.

Det er ikke avslørt hva den skal brukes til

Det var ryktet i måneder før Apple annonserte iPhone 15-serien, at samtlige av de fysiske knappene skulle erstattes med digitale knapper som når man trykker inn berøringsflaten på en MacBook. Samtidig var det også snakk om at action-knappen skulle kunne registrere trykk-følsomhet slik at man kunne bruke samme knapp til å utføre flere ting. Det endte altså med en action-knapp man må forhåndsdefinere hva den skal gjøre.

Men Apple er ikke ferdige, for nå er “Project Nova” og en “Capture”-knapp avslørt. Apple hadde egentlig planer om å implementere en ny knapp på samme side som på-knappen i år, men Apple rakk det ikke. Disse knappene som var tiltenkt iPhone 15 Pro var omtalt internt som “Bongo”-project, men ulike problemer med prosjektet endte med at de måtte gi det opp i år.

Annonse


Det skal visstnok skje neste år

Den nye “Capture”-knappen forventes å bli kapasitive med vibrasjoner slik at dette simulerer ned-trykk. Ifølge MacRumors sine kilder vil denne knappen ha en “nedtrykks-sensor.” Det er her funksjonen vi skrev om innledende kommer inn: hvor mye trykke-kraft på knappen bestemmer hva som skal skje; lommelykt, kamera eller en forhåndsbestemt app.

At denne visstnok skal komme som et tillegg til “action-knappen” er noe forvirrende, og vi skjønner ikke helt hva som er poenget med to “action-knapper” om en av dem blir trykkfølsomme.

Uansett mener MacRumors å vite at samtlige iPhone 16-modellene får den nye knappen neste år, og at Apple har planlagt modeller uten knappen om noe feil skulle inntreffe. Apple-bloggen melder også at iPhone 16 Pro og Pro Max får 6,3″ og 6,9″ paneler, opp fra 6,1″ og 6,7″.

Annonse