google gemini ai
Google sin Gemini-video var veldig imponerende først, men litt mindre nå som det viser seg at ingen snakket med den i sanntid: i stedet ble den matet kommandoer.

Annonse


Vi føler oss lurt

Google sin AI-demo, publisert i forbindelse med Gemini-lanseringen denne uken er ikke helt ekte.

Det er ikke som det ser ut som

Med andre ord: videoene som avslører hvordan Gemini kan brukes i artikkelen vår med sitatet fra Google, “Et betydelig gjennombrudd innen kunstig intelligens,” er ikke sanntids-interaksjoner med tjenesten. Videoen det er snakk om lastet Google opp på YouTube med tittelen “Hands-on with Gemini: Interacting with multimodal AI.” Du kan se den i slutten av artikkelen.

Det er to ting som ikke er helt som det skal der det første ble gjort klart av selskapet i video-beskrivelsen: det som genereres av AI-en er gjort kjappere, og verre: stemme-interaksjonen mellom brukeren og AI-en fant ikke sted. I stedet brukte Google bilder fra opptaket og tekst-interaksjon mot Gemini. Dette i stedet for at Gemini faktisk reagerte på det som ble tegnet i sanntid, noe som jo gjorde det hele imponerende til å begynne med.

For formålet med denne demoen er etterslepet redusert, og Gemini-svarene forkortet for korthets skyld.

Google

“I virkeligheten ble demoen heller ikke utført i sanntid eller med stemme. På spørsmål om videoen av Bloomberg Opinion uttalte en Google-talsperson at den ble laget ved å «bruke stillbilder fra opptakene, for så å spørre via tekst», og de pekte på et nettsted som viser hvordan andre kan samhandle med Gemini med bilder av hendene deres, eller av tegninger eller andre gjenstander,” skriver Bloomberg som påpeker at det er noe ganske annet enn hva Google tilsynelatende ønsket å kommunisere.

Annonse