ikea sensorer
IKEA har annonsert tre nye sensorer som vil koste rundt 100 kroner når de lanseres fra januar neste år.

Annonse


Disse tre er utrolig billige

IKEA har annonsert tre veldig billige Zigbee-sensorer, men Matter må vi vente på.

De tre nye sensorene lanseres neste år

Parasoll er for dører og vinduer, Vallhorn er en bevegelsessensor, mens Badring merker om det er vått (les: stopp oversvømmelsen før det blir dyrt.) Prisen er under 10 euro når de lanseres i løpet av første halvdel neste år. Norsk pris har vi dessverre ikke.

Parasoll har muligheten til å kobles direkte til en IKEA-lyspærer (uten behov IKEA Home smart hub) og man kan selvsagt trigge en automasjon om vinduet åpnes eller lukkes. Pris: 9,99 euro.

Vallhorn, bevegelsessensor, har IP44 (IP44 betyr at enheten tåler vannsprut og kan brukes på badet, men ikke i dusjen eller badekaret.) Sensoren drives av 3 x AAA-batterier og kan også kobles direkte med opp til 10 IKEA smart-pærer. Pris: 7,99 euro.

Annonse


Med Parasoll, Vallhorn og Badring smarte sensorer begir IKEA seg inn i en ny kategori av IKEA Home smarte produkter som gjør det mulig for kunder å administrere og overvåke hjemmene sine fra hvor som helst i verden. De smarte sensorene leverer sanntidsvarsler når aktivitet oppdages, slik at brukerne kan holde seg informert og koblet til hjemmet sitt, enten de er der eller ikke, og reagere om nødvendig.

IKEA

Matter er utsatt

Badring er altså vannsesoren med en sirene på 60dBA (om man er 1 meter unna,) og med mulighet til å trigge et varsel på mobilen om den oppdager vann. For å få til det må man dog ha IKEAs Home Smart home Dirigera hub som koster 899 kroner.

Alle de tre smarte sensorene er basert på Zigbee-programvaren. Koblet til IKEA Home smart-systemet vil produktene oppdateres for å tilby flere funksjoner og alternativer over tid. PARASOLL og VALLHORN kommer i salg fra januar 2024, etterfulgt av BADRING i april 2024.

IKEA

Matter ble offisielt lansert i oktober i fjor, men ting går trått.

Annonse