grok ai på x
Grok er X.ai sin AI, og den er lansert i USA til en begrenset gruppe testere.

Annonse


Musk har lansert AI – slik kan du lure til deg tilgang

X har fått sin egen AI, Grok.

Artikkelen inneholder en annonselenke.

Ikke lansert i Norge, men med VPN går det

“Grok er en kunstig intelligens som er modellert etter Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, så den er ment å svare på nesten alt og, langt vanskeligere: til og med foreslå hvilke spørsmål du bør stille!,” forklare xAI-teamet i et blogg-innlegg i dag morges.

Grok er fremdeles i “veldig tidlig beta, og det beste vi klarte med kun to måneder med trening,” påpekes det. Teamet legger til at AI-modellen drastisk vil forbedres hver eneste uke ved hjelp av alle som bruker tjenesten. Motoren bak Grok er Grok-1 som bygger på “frontier LLM” som utviklerne kun har brukt fire måneder på å utvikle.

Annonse


Fra 30 til 70 milliarder

Grok-0, altså forgjengeren, ble trent med 33 milliarder parametere, mens Grok-1 med LLaMa 2 har 70 milliarder, men trenger kun halvparten av ressursene.

Dessverre er ikke Grok tilgjengelig i Norge om man prøver å melde sin interesse. Tjenesten lover dog å sende deg en e-post-melding når Grok er lansert i Norge. Det du kan gjøre er å bruke en VPN mot USA. Da vil tjenesten trolig melde at det er fullt, men at du kan registrere e-post-adressen for å bli varslet når det er ledig plass.

Elon Musk skryter av at Grok har alltid-oppdatert informasjon, i motsetning til konkurrentene:

Annonse