iphone nfc feil
Dette er meldingen som kan oppstå etter trådløs lading med en BMW med spesielt iPhone 15 Pro-modellene.

Annonse


OPPDATERT: Apple bekrefter bil-ladere skaper problemer

Ikke lad iPhone 15 i din BMW om bilen har trådløs lading.

Først publisert 2. oktober.

Oppdatert, 26. oktober, 08:20:

Apple har internt bekreftet at trådløse mobil-ladere i BMW og Toyota Supra midlertidig kan deaktivere NFC-funksjonene til iPhone og at “et mindre antall” mobiler er berørte. Det melder MacRumors om Apples intern-notat. Hvorfor problemet oppstår, nevnes ikke i notatet.

Annonse


Apple sier at feilen kanskje rettes med programvare eller en omstart av NFC-brikken med selskapets eget verktøy. Om ikke så må kunden få en ny mobil. Det er derfor ikke garantert en maskinvare-feil som først rapportert. Feilen er neppe rettet i iOS 17.1, så berørte kunder må vente på 17.1.1 eller 17.2.

Ødelegger NFC-brikken med trådløs lading

Det er advarselen etter rapporter om at lade-brikken kan ødelegge Apple Pay-brikken i Apples nye mobiler som ble lansert forrige måned. Både MacRumors- og X-innlegg fra frustrerte kunder avslører at lade-matten gjør noe merkelig med brikken: mobilen ender opp i gjenopprettingsmodus etterfulgt av en hvit skjerm, og etter omstart så fungerer ikke lenger NFC-brikken.

Berørte kunder vil møtes av meldingen “Could Not Set Up Apple Pay” i lommebok-appen til Apple. Flere kunder har allerede uttalt at Apple har gitt dem ny mobil etter at feilen oppstod, noe som betyr at Apple har verifisert at dette er et faktisk problem og at det ikke er noe de kan gjøre med programvaren for å rette opp i feilen i skrivende stund. Et større problem er at erstatningsmobilene har samme problem, så ikke prøv og tro at det vil gå med enhet nummer to.

Det er ukjent om også iPhone 15 og iPhone 15 Plus er berørte da klagene i hovedsak kommer fra Pro-eiere. Det er heller ikke kjent, akkurat nå, hvilke BMW-modeller som forårsaker problemet, så vær forsiktig til de to selskapene har funnet ut hva som skjer.

Annonse