apple aidrop ios 17
Innen utgangen av året vil man kunne fortsette en AirDrop-overføring selv om man ikke er fysisk nærme enheten man innledet overføringen med. Bilde: Apple

Annonse


iPhone får dette senere i år

Det er en rekke funksjoner Apple ikke rakk å inkludere i iOS 17 som ble lansert 18. september.

Det kommer mer til din iPhone i år

Det er ikke uvanlig at selskapet annonserer flere funksjoner som de ikke rekker å få med seg i den første store oppdateringen. Så er også tilfellet i år. Derfor vil vi måtte vente på iOS 17.1, 17.2 eller kanskje også 17.3 før man får tilgang til:

iPhone får dagbok-app senere i år med mulighet til å legge til bilder, video og lyd. Appen vil også foreslå innhold basert på hva man gjør gjennom dagen.

Apple om appen:

“Journal er en ny iPhone-app som hjelper brukere å reflektere over hverdagslige øyeblikk og spesielle hendelser i livet deres. For å hjelpe til med å inspirere en brukers journaloppføring, kan personlig tilpassede forslag samles på en snart måte, hentet fra brukernes nylige aktivitet, for eksempel bilder, personer, steder, treningsøkter og mer, og planlagte varsler kan bidra til å bygge en vane.

Med muligheten til å låse appen, bruk av prosessering på enheten og ende-til-ende-kryptering, er Journal bygget for å beskytte en brukers personvern og sikre at ingen – inkludert Apple – har tilgang til en brukers oppføringer. Med nye “Journaling Suggestions API”, vil utviklere kunne legge til journalføringsforslag til appene sine. Journal-appen og Journaling Suggestions API vil være tilgjengelig i en programvareoppdatering senere i år.”

Som andre strømme-apper vil man i en kommende Apple Music-oppdatering kunne dele og forme spillelister med andre med invitasjoner. Emoji-støtte er inkludert.
Funksjonen lar deg fortsette å AirDrop-dele med andre om dere ikke lenger er i nærheten: filene vil fortsette overføringen over Internett. Smart.
Apple startet å snakke om “”iMessage Contact Key Verification” allerede i forbindelse med iOS 16, men melder nå at sikkerhets-funksjonen lanseres i løpet av 2023. Funksjonen er tiltenkt personer som er særlig eksponert for trusler for å sikre seg med at de kommuniserer med korrekt person.

Annonse