iphone 15 pro usb c ekstern skjerm
iPhone-tester Vincent Zhong demonstrerer hvordan Resident Evil Village, kjørende på en iPhone 15 Pro, tar seg ut på en ekstern skjerm med USB C.

Annonse


Her bruker han “iPhone 15 Pro” som spill-konsoll

Apples introduksjon av USB C og A17 Pro-brikken viser seg å være viktigere enn mange har trodd, oss inkludert.

USB C endrer mer enn man tror

Ytelses-oppgraderinger kommer jo hvert år, men A17-brikken har ekstra forbedret GPU-ytelse. Det var også derfor selskapet gjorde et poeng av at de samarbeider med Capcom, Kojima Productions og Ubisoft om spill til iPhone.

Thunderbolt 4 (USB‑C) Pro-kabelen (1 m) har et Thunderbolt-symbol  for å skille den fra en USB-C-kabel. Thunderbolt 4 (USB‑C) Pro-kabelen (1 m) er bakoverkompatibel med USB 3 og DisplayPort-protokoller.

Apple

Det at samtlige modeller har USB C og Pro-modellene i tillegg har USB 3.0-hastigheter betyr ikke bare at man kan overføre filer til og fra andre enheter mye kjappere, men også at man kan koble til USB C-lagringsstikker for blant annet å se film. Men hva med spill? Det er også mye enklere.

iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max støtter raske USB 3.2 Gen 2-hastigheter på opptil 10 Gbit per sekund ved bruk av en valgfri USB 3 kabel.

Apple

Apple forklarer om de kravene for skjerm-tilkobling:

“iPhone bruker DisplayPort-protokollen for å støtte tilkoblinger til USB-C-skjermer med opptil 4K-oppløsning ved 60 Hz. Hvis du vil koble iPhone til skjermer med høy oppløsning, må du bruke en USB-C-kabel som støtter USB 3.1 eller høyere, for eksempel kabelen som fulgte med skjermen eller en Thunderbolt 4 (USB‑C) Pro-kabel (1 m) som er tilgjengelig separat.”

Annonse


iPhone støtter også USB-C-skjermer med HDR (High Dynamic Range). Du kan bytte mellom SDR- og HDR-modusene ved å gå til Innstillinger > Skjerm og lysstyrke og velge den tilkoblede skjermen. Når du slår på Tillat endringer av visningsmodus, tilpasser iPhone bildefrekvensen og det dynamiske området etter innholdet som spilles av for øyeblikket.

Apple

iPhone med USB C kan også kobles til:

  • CarPlay-kompatible biler
  • eksterne lagringsenheter
  • Skjermer og eksterne skjermer
  • Mikrofoner
  • Eksterne batteripakker
  • USB-til-Ethernet-adaptere
  • SD-kort med SD-kortadaptere

Husk at USB 3-kabel ikke følger med om du får din iPhone 15 Pro i morgen

Det er allerede Xbox- og DualSense-støtte i iOS, men med USB C er det enkelt å koble til en ekstern-skjerm, spesielt om den også har USB C. Merk at man må bruke en USB 3.0/Thunderbolt 3-kabel og at den ikke følger med i esken:

Apple: “USB-C-kabelen som følger med iPhone støtter lading og USB 2-hastigheter. Hvis du vil bruke en USB 3-enhet, trenger du en kompatibel USB 3-kabel som støtter 10 Gbit/s.

I videoen under demonstrerer Vincent Zhong “Resident Evil Village” med ekstern-skjerm, USB C og iPhone 15 Pro, og vi må si oss imponert over resujltatet i kombinasjon med Playstation 5 sin DualSense-kontroller. Grafikken er ikke helt på nivå med de nyeste konsollene, men for oss ser det uansett ikke så rent lite imponerende ut. Dessverre er FPS-en låst til 30 trolig grunnet varme. Oppløsningen er på 1560 x 720.

At Apple allerede har utviklet en plattform for å kjøre Windows-spill på Mac får oss til å lure på hva Mac-er med M3 og iPad Pro med samme brikkesett blir i stand til neste år, men Apple må få med seg flere AAA-utviklere.

Annonse