1password passnøkler
Endelig har 1Password rullet ut passnøkler, men Android-folket må vente litt til.

Annonse


Endelig er det her

1Password giret opp til pass-nøkler allerede vinteren i fjor etter at de sommeren samme år annonserte FIDO-medlemskap.

De startet i fjor

“Nå varsler selskapet at støtte for passnøkler kommer tidlig i 2023. Med pass-nøkler logger man på med mobilen (uansett biometri-metode). Selskapet sier at de gjør dette bedre enn konkurrentene ved å tilby deling, synkronisering på tvers av nærmest alle enheter og organisering på samme måte som de allerede gjør med passord,” meldte vi den gang.

I juni i år var det dog kun duket for beta-testing, men nå melder 1Password at alle, også de som ikke har meldt inn programmet i beta-testing, kan aktivere pass-nøkkel-støtte for innlogging og for å opprette nye kontoer for støttede tjenester.

Faktisk vil 1Password oppdage når man lager en passnøkkel i Google-kontoen, og automatisk logge deg inn. Det er støtte for å se dem, endre på dem og flytte dem. Selskapet sier de starter med å rulle ut utvidelser til Chrome, Firefox, Safari, Edge og Brave på både Windows, macOS og Linux.

ITavisen, 7. juni 2023

Slik gjør du det

Med 1Passord-oppdateringen kan man altså logge inn med pass-nøkler med Windows- og Mac-versjonen i kombinasjon med nettleser-utvidelsene til programmet – det er også støtte for iOS 17 og iPadOS 17. Du ser allerede hva som mangler: Android. Selskapet sier de jobber med å gjøre pass-nøkler tilgjengelig med Android 14, men det er ukjent når det vil være klart. Visstnok skal det være opp til Google som må gjøre ferdig API-er:

Annonse


“Google jobber med Android 14 og API-er som vil gjøre det mulig for passordbehandlere som 1Password å opprette og bruke passord i Chrome og enhver annen app som har lagt til passordstøtte. 1Password er klar og vil støtte disse API-ene så snart de er tilgjengelige, noe som gir deg muligheten til å lagre og logge på med passord på Android 14-telefoner og -nettbrett.”

Det er foreløpig ikke støtte for å låse opp programmet med pass-nøkler i stedet for hoved-nøkkelen, men det skal være på vei. En liste over støttede pass-nøkler-tjenester finner du her og i 1Password sin Watchtower.

Annonse