asus rutere
Asus-ruterne RT-AC86U (AC2900) RT-AX56U (AX1800) og RT-AX55 (AX1800) selges alle i Norge og har en rekke alvorlige sikkerhetshull som man bør tette med en gang.

Annonse


Du er i faresonen om du eier en av disse

“Taiwan Computer Emergency Response Team” har avslørt større sikkerhets-svakheter i flere Asus-rutere.

Samtlige berørte rutere selges i Norge

Det er snakk om tre populære Asus-rutere som inneholder feil som gjør det mulig for hackere å injisere skadelig kode: RT-AC86U (AC2900) RT-AX56U (AX1800) og RT-AX55 (AX1800) er alle berørte. Heldigvis er Asus allerede på ballen og har lansert oppdateringer du kan laste ned direkte fra Asus eller via ruter-appen:

En rekke av feilene har en alvorlighetsgrad på 9,8 av 10, mens flere andre hull har 8,8 av 10. “Siden mange forbrukerruter-hull rettes mot webadministrasjonskonsollen, anbefales det på det sterkeste å slå av funksjonen for ekstern administrasjon (WAN Web Access) for å forhindre tilgang fra internett,” melder Bleeping Computer.

Annonse