easee charge lite
Easee har lansert Charge Lite i dag, lanserer Core i fjerde kvartal og Max-modellen i 2024. Alle bilder: Easee

Annonse


Her er Easee sin nye lader

Charge Lite, Charge Core og Charge Max er Easee sine nye lader.

Charge Lite er i handelen nå

Selskapet som nettopp annonserte at rundt 200 personer mister jobben, har nå annonsert neste generasjon med ladere, og Charge Lite kan bestilles i dag. Laderen er bakoverkompatibel med alle eksisterende Easee-produkter:

“Det betyr at den både passer inn i de gamle bakplatene og kan bruke tilleggsutstyr som Easee Equalizer. Sistnevnte gir full dynamisk last- og fasebalansering. Det innebærer kort fortalt at ladeboksen vet hvor mye strøm som blir brukt av andre apparater i huset, og justerer opp og ned ladehastigheten etter hvor mye kraft som er tilgjengelig.”

Først ut er Charge Lite – som kan bestilles allerede i dag. Den passer best for husstander med én til to elbiler. Den har den samme stilrene designen som tidligere Easee-ladere, og er laget for å tåle både regn, vind, snø og annet man kan karaktisere som nordiske forhold,” melder selskapet i en fersk pressemelding.

Easee

Prisen for Charge Lite 8500 kroner uten installasjon og 14 500 kroner med installasjon.

Annonse


Har jobbet med testing i et halvt år

“I seks måneder har Easee, i samarbeid med akkrediterte testhus, jobbet for å teste og bevise sine tekniske løsninger. Nå er dokumentasjonen endelig på plass, og salget i gang,” melder Easee for å forsikre om at det ikke blir salgsstopp med disse laderne. Selskapet legger til “det var det svenske installasjonsselskapet Efuel som plasserte de første ordrene av Lite. Efuel er en av Easees originale partnere som har bidratt til selskapets vekst i Sverige og Danmark.”

– Vi har fått bestillinger på over 4000 ladere, fordelt på Norge, Sverige, Danmark og Nederland. Det er veldig gledelig at dette skjer i de markedene vi har hatt det tyngst de siste månedene, sier Easees salgsdirektør Stefan Dekker.

Vi har sett at det er usikkerhet rundt anvendelsen av standarden i noen markeder og tar derfor hensyn til det. Charge Lite krever derfor en ekstern jordfeilbryter type A, slik at vi oppfyller kravene slik myndighetene i for eksempel Sverige tolker dem.

Caroline Vorpenes, Produktdirektør, Easee

Solceller og Bluetooth

Lite-modellen kan også lade på solstrøm med to solceller. På plass er også Bluetooth for start- og stopp av ladingen, undersøkelse av ladehastigheten og mulighet til å låse og låse opp ladekabelen uten å måtte være nett-tilkoblet.

“Charge Lite har ellers fått en øvre ladeeffekt på 11 kW på tre faser, og 7,4 kW på én fase, som også er makskapasiteten for de fleste elbiler på markedet.”

Lite har også:

  • Temperaturovervåking
  • Automatisk selvtesting
  • OTA-oppdateringer

Hva med de to andre nye laderne?

Charge Core lanseres i fjerde kvartal i år, mens Max-modellen kommer i første kvartal 2024. Begge er “kraftigere og har mer funksjonalitet enn Lite,” per Easee. Max har de samme funksjonene og kraften som Core, men er også MID-sertifisert.

“Du kan blant annet koble flere på samme kurs, og vil da få automatisk last- og fasebalansering om du lader mer enn én bil samtidig. Dette gjør dem velegnet for fellesanlegg i leilighetsblokker, arbeidsplasser eller andre steder der man skal lade mange kjøretøy samtidig.”

Med en øvre ladeeffekt på hele 22 kW passer Charge Core også for vanlige husstander som ønsker en så kraftig hjemmelader som mulig, og som har kjøretøy som kan ta imot mer enn 11 kW.

Easee

Annonse