HT-AX7
HT-AX7 er portabel Bluetooth-hjemmekino til 7500 kroner som lanseres i august for 7500 kroner. Bilde: Trond Bie/ITavisen

Annonse


Ser du hva dette er? Vi har testet

Sony sin HT-AX7 som lekket i februar, er nå offiisiell.

Gjør 2D-lyd til 3D på imponerende vis

Vi fikk sjansen til å lytte til det portable hjemmekino-systemet, og ble imponerte over 3D-lyden de tre høyttalerner er i stand til å produsere. Det er nemlig slik at det er en base-høyttaler med ladepunkter og batteri, og to mindre høyttalere som er magnet-festet og som man plasserer på hver sin side, som surround-høyttalere skal.

Prisen er 7500 kroner i Norge når produktet lanseres i august. I Danmark er den langt rimeligere og koster kun 4500 danske kroner. Finnene må ut med 600 euro.

Teknologien som forvandler 2D-lyd, fra f.eks. YouTube, har Sony døpt “360 Spatial Sound Mapping-teknologi.”

360 Spatial Sound Mapping-teknologi skaper flere fantomhøyttalere foran, bak og over hodet, og omslutter deg i romlig lyd. Du kan oppleve en surround-lydsensasjon som ligner på å være i en kinosal ved ganske enkelt å plassere tre høyttalere rundt deg, uten behov for noen spesielle installasjoner.

Sony

Batteriet varer opptil 30 timer og man kobler til med Bluetooth for enkelt å kunne bruke HT-AX7 uansett hvor mang er.

Annonse


Imponerte i flere tester, men vi håpet prisen skulle være lavere

Sony forklarer at “HT-AX7 har også Sonys upmixer-algoritme som kan forvandle stereo til tredimensjonal surround-lyd. Upmixeren analyserer lyd i sanntid og separerer individuelle lydobjekter, og omdistribuerer dem for å skape en mer oppslukende lytteopplevelse. Aktiver lydfelteffekten for å oppleve en surround-lignende effekt, selv med 2-kanalsinnhold som for eksempel innhold fra strømmetjenester.”

I en test lyttet vi til Coldplay live, et klipp hentet fra YouTube. Jeg fant at 3D-lyden var imponerende god all den tid dette er 2D-innhold. Sony serverte også en film-snutt, også dette fra YouTube, og vi ble ditto imponerte over hvor sømløst lyden ble omgjort til 3D. I en annen test ble de to minste høyttalerne plassert vilkårlig i en liksom-fest-setting, og også dette fungerte tilfredsstillende i det vi fikk rundt i rommet og hørte musikken like godt uansett posisjon.

Snakkisen under arrangementet var prisen, for såpass imponerte var de vi snakket med, at en pris på under 6000 kroner hadde vært ønskelig. Dessverre ble prisen noe høyere enn som så, uten at det nødvendigvis er Sonys feil denne gang.

Annonse


Annonse


Annonse